SUA transferă în sprijinul Ucrainei fonduri confiscate de la un oligarh rus

Sursa: Wikipedia

Departamentul de Justiţie al SUA a anunţat vineri primul transfer al fondurilor ruseşti confiscate, cu scopul de a ajuta Ucraina, potrivit CNN. „Anunţ astăzi că am autorizat primul transfer al fondurilor ruseşti confiscate, destinate Ucrainei”, a spus Merrick Garland, adăugând că bunurile au fost confiscate după ce oligarhul Konstantin Malofeiev a fost acuzat în aprilie, scrie Le Figaro, preluat de News.ro.

Această sumă va merge către Departamentul de Stat „pentru a sprijini poporul ucrainean”, a afirmat ministrul.

Procurorul general ucrainean, Andriï Kostine, prezent alături de el, a salutat acest transfer „în valoare de 5,4 milioane de dolari” pentru „reconstruirea Ucrainei”. „Toţi ucrainenii au suferit într-un fel sau altul din cauza acestui război. Trebuie să ne asigurăm că poporul ucrainean primeşte despăgubiri pentru pagubele enorme suferite”, a scris el pe Twitter.

Miliardarul rus Konstantin Malofeev este considerat una dintre principalele surse de finanţare pentru separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei. El a fost acuzat de „încercarea de a se sustrage de la sancţiuni folosind complici pentru a achiziţiona şi a conduce în secret instituţii de presă din toată Europa”, potrivit Washingtonului.

De la începutul invaziei Ucrainei, Statele Unite au anunţat numeroase runde de sancţiuni împotriva companiilor sau cetăţenilor ruşi. Sancţiunile americane urmăresc în special îngheţarea posibilelor active ale acestor oameni în Statele Unite şi interzicerea tuturor interacţiunilor dintre ei cu băncile americane.

Care oligarhi au pierdut și care au câștigat din războiul lui Putin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here