SUA vor să amendeze SpaceX cu 175.000 de dolari pentru că nu a transmis date privind siguranţa, înaintea lansării unor sateliţi Starlink

Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) din SUA a propus vineri o sancţiune civilă de 175.000 de dolari împotriva SpaceX, pentru că nu a transmis agenţiei unele date legate de siguranţă înainte de lansarea unor sateliţi Starlink în august 2022, transmite Reuters, citată de News.ro.

FAA a spus că SpaceX trebuie să trimită informaţiile, cunoscute sub numele de date despre traiectoria analizei coliziunilor de lansare, direct agenţiei, cu cel puţin şapte zile înainte de o încercare de lansare.

Datele sunt folosite pentru a evalua probabilitatea ca vehiculul de lansare să se ciocnească de unul dintre miile de obiecte urmărite care orbitează Pământul.

SpaceX are la dispoziţie 30 de zile pentru a răspunde FAA, după primirea notificării de penalizare.

Compania nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Sancţiunea propusă este cea mai recentă criză de tensiuni între SpaceX şi FAA, deoarece rapiditatea cu care efectuată compania lansările testează reglementările de lansare şi revenire pe Pământ a rachetelor din SUA.

În 2020, FAA a constatat că SpaceX a încălcat regulamentele de lansare pentru că a permis decolarea unui prototip al rachetei uriaşe Starship a companiei fără a obţine aprobarea datelor cheie care implică raza potenţială a exploziei vehiculului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here