Grupul parlamentar al PSD a stabilit să îl susţină pe fostul ministru de Externe Teodor Meleşcanu pentru funcţia de preşedinte al Senatului, a anunţat Viorica Dăncilă, la finalul întrunirii senatorilor social-democraţi, notează Mediafax. Senatorul ALDE a declarat, după ce PSD a decis propunerea sa în fruntea Senatului, că nimeni nu i-a cerut vreodată să plece din ALDE.

Meleșcanu l-ar fi trădat astfel pe Tăriceanu și a acceptat oferta PSD de a fi președintele Senatului, susțin surse politice. 

Teodor Meleșcanu (ALDE) a declarat luni că a primit o propunere de la PSD să fie președintele Senatului. ”Am înțeles că azi în grupul PSD s-a adoptat decizia de a-mi susține candidatura, voi discuta cu colegii mei de la Senat”. Meleșcanu nu a spus ferm dacă acceptă propunerea PSD, dar a spus că așteaptă rezultatul votului. ”E nevoie de un om cu experiență la vârful Senatului”, a mai spus Meleșcanu.

Și premierul Viorica Dăncilă a anunțat luni că PSD îl susține pe Meleșcanu: „Noi îl susţinem pe domnul Teodor Meleşcanu. (…) Sunt multe opţiuni, s-a votat şi îl susţinem pe domnul Teodor Meleşcanu. Nu puteam să fac propunerea fără a avea o discuţie”, a spus Dăncilă după şedinţa grupului parlamentar al PSD de la Senat, potrivit Agerpres.

Tăriceanu a reacționat iritat la întrebările presei pe această temă: ”Nu cred că poate cineva să propună o funcție la ALDE fără să discute cu conducerea. Această chestiune ar fi putut să fie făcută, dacă a fost făcută, numai în cadrul unei discuții cu ALDE și asta nu a avut loc. O astfel de propunere nu am ce să o comentez. Am avut aseară o discuție cu dl Meleșcanu în care nu mi-a spus nimic o astfel de intenție… Am discutat cu colegii din PSD care mi-au spus că nu sunt hotărâți în acest moment care ar fi persoana care urmează să fie susținută. Am auzit că sunt mai mulți senatori PSD care își doresc această funcție”.

Liderul ALDE a dezminţit posibile negocieri ale PSD cu ALDE.

La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că nu ştie ca PSD să-l susţină pe Teodor Meleşcanu la conducerea Senatului, precizând că oricum funcţia nu ţine de portofoliul social democraţilor.

Nu cunosc această decizie (de propunere a lui Teodor Meleşcanu la conducerea Senatului -n.r.), acum la ora patru începe plenul. Nici nu ştiu că domnul Meleşcanu este propunerea PSD. Da, dar eu am fost la o întâlnire cu nişte colegi şi nu folosesc telefonul. Eu ştiu un singur lucru, că în acest moment PSD nu are această funcţie, deci înseamnă că nu e nici o problemă dacă… nu am avut, domnul Tăriceanu nu era de la … Înseamnă că e o decizie foarte bună, ne menţinem echilibru şi până la urmă politica este un compromis. Haideţi, cred că o să iasă. Ar fi fost o decizie incorectă dacă până acum senatorii PSD ar fi avut un preşedinte în cadrul PSD„, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here