Tăriceanu explică de ce ALDE nu votează moțiunea: nu vrea alegeri anticipate!

calin popescu tariceanu
Călin Popescu Tăriceanu Foto: Inquam Photos George Călin

Călin Popescu Tăriceanu explică într-o postare pe Facebook de ce ALDE nu va vota moțiunea depusă de PSD împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban. Tăriceanu a sps că partidul pe care îl conduce are două motive pentru care nu îi va susține pe social-democrați în demersul lor.

„ALDE nu va vota moțiunea de cenzură depusă azi de PSD!

Nu o să o votăm din două motive:

1) ALDE susține alegerea primarilor în două tururi, pentru că astfel vor avea o legitimitate reală. Alegerea în două tururi reprezintă revenirea la normalitatea democratică. Mai mult, va mai domoli din hegemonia partidelor mari, a căror invenție a fost alegerea într-un singur tur.

2) sunt prea multe dovezi că această asumare nu este de fapt decât o apăsare pe trăgaci pentru declanșarea alegerilor anticipate. Ca să fie clar tuturor cârcotașilor: nu ne este frică de alegerile anticipate! Însă, este o idee proastă să paralizăm România cu o discuție interminabilă despre anticipate și, mai ales, este un dezastru ca acest lucru să se întâmple. România trebuie să facă eforturi să arate că e o țară stabilă din punct de vedere politic. Avem nevoie de investiții și atât investitorii români, cât și cei străini caută stabilitate. Declanșarea unei crize politice pentru anticipate presupune un efect foarte sever asupra economiei. De aceea, Guvernul ar trebui să mizeze pe asigurarea stabilității și creșterii economice, nu pe jocuri politice care să producă o criză politică”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here