Comediant rus, cercetat de poliție că a făcut glume cu Putin și Iisus acum un an

sursa: The Moscow Times

Poliția rusă îl cercetează pe un tânăr comediant rus pentru un spectacol de acum un an în care a făcut glume despre Iisus, Fecioara Maria și Vladimir Putin. Potrivit presei ruse, un individ necunoscut a depus plângere la o secție de poliție din Orehovo-Zuevo, o suburbie a Moscovei, că glumele i-au insultat religia. Fapta este infracțiune în Rusia din 2013.

De asemenea, comediantul în cauză, Alexander Dolgopolov, a postat pe contul lui de Instagram o cerere de informații din partea poliției către clubul din Sankt Petersburg unde a făcut acele glume, în februarie 2019. În document este trecut linkul de pe Youtube unde poate fi găsit spectacolul de comedie și chiar și numărul de vizualizări pe care îl are clipul.

„Nu știu ce se întâmplă. Sunt speriat, sunt nervos, dar nu sunt surprins. Nu cred că poliția vrea să afle unde stau că sunt fani și vor să facem un selfie împreună” a spus tânărul într-un clip postat pe contul lui de Instagram, potrivit The Moscow Times.

Numărul de stand-up al lui Alexander Dolgopolo a fost încărcat pe un popular canal rusesc de Youtube dedicat comediei. Clipul a strâns peste 2,5 milioane de vizualizări în nouă luni. El și-a început numărul cu o glumă despre Iisus și Fecioara Maria. Apoi, în decursul spectacolului de o oră, a ironizat votanții lui Putin și alegerile din Rusia.

„Putin cred că mi-a văzut numărul și și-a trimis câinii de atac că găsească totul despre mine” a mai spus Dolgopolov pe Instagram.

Insultarea religiei este faptă penală în Rusia iar pedeaspa maximă este de cinci ani de închisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here