The Moscow Times: Pentru prima dată, ucrainenii au primit avioane de luptă

Sursa foto: wikipedia

Macedonia de Nord a donat Ucrainei patru avioane de atac Su-25 și un număr nespecificat de tancuri. Acest lucru a fost confirmat astăzi de Mykhailo Podolak, consilier al șefului biroului președintelui Ucrainei, scrie The Moscow Times, citat de onet.pl.

„Îți faci prieteni când ai nevoie de ei. Indiferent cât de mare este țara ta sau cât de mare este PIB-ul tău, ceea ce contează este inima ta. Multe națiuni au astăzi mai mult curaj decât jumătate din țările G20. La fel ca Macedonia de Nord, acordând ajutor Ucrainei sub forma tancurilor; nu o vom uita niciodată”, a spus Podolak în interviul de astăzi pentru publicația germană Tagesspiegel.

Anterior, în presa macedoneană au apărut informații despre livrările de tancuri și avioane către Ucraina. Jurnaliştii macedoneni spun că ţara lor a donat Ucrainei o serie de tancuri T-72A. „Vorbim de tancuri de generația a treia, care vor deveni necompetitive și incompatibile cu cerințele noastre în câțiva ani odată cu dezvoltarea tehnologiei”, a declarat jurnaliştilor Ministerul Apărării al Macedoniei de Nord.

Acesta este primul caz cunoscut de transfer de avioane de luptă în Ucraina de către alte țări de la începutul războiului. În primăvară, Polonia a vrut să-și trimită avioane MiG-29 la Kiev, dar transportul a fost blocat de administrația americană.

Potrivit Institutului Kiel pentru Economie Mondială, SUA au transferat 23,8 miliarde de dolari Ucrainei din februarie. sub formă de ajutor militar, Regatul Unit a oferit 3,8 miliarde dolari, Germania 1,4 miliarde dolari, iar Polonia 1,8 miliarde dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here