Toată echipa Ziare.com și-a dat demisia. Acuzații de ingerințe editoriale

Publicația online Ziare.com rămâne, în perioada următoare, fără întreaga echipă care se ocupa de site, transmite Paginademedia.ro.

Practic, din informațiile Paginademedia.ro, pleacă toată redacția condusă de Serinela Spătărelu, dar și departamentele de suport, de tehnic și de vânzări. În total, câteva zeci de persoane (aproximativ 30).

Conform acelorași surse, la mijlocul acestor plecări este o neînțelegere între echipa redacțională și patronat, mai exact reprezentantul patronatului, Andrei Siminel.

Ziariștii ar fi acuzat, spun sursele Paginademedia.ro, tentative de ingerințe editoriale din partea lui Andrei Siminel.

De cealaltă parte, potrivit unor surse Paginademedia.ro patronatul și-ar fi arătat nemulțumirea de faptul că Ziare.com este deținut de NCH (New Century Holdings), însă operațiunile erau derulate prin compania deținută de Serinela Spătărelu.

Neînțelegerile dintre echipă și Siminel au început în urmă cu câteva luni, iar în ultima perioadă a fost căutat un nou coordonator pentru site.

După o perioadă de discuții “în piață” cu mai mulți ziariști, a fost găsit un nou redactor-șef care urmează să reconstruiască Ziare.com. Este vorba de jurnalista Ramona Ursu.

Ziarista urmează să preia atribuțiile de redactor-șef în următoarele zile.

Ramona Ursu lucrează în prezent la Newsweek România, unde este și printre fondatorii publicației. Înainte, a fost jurnalist la Adevărul, de unde a demisionat în 2017. Timp de un an, a lucrat apoi la Revista 22.

Echipa Ziare.com va lansa în perioada următoare o nouă publicație online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here