Tot mai mulți interlopi români, executați în stil mafiot

Momentul execuției lui Aly Sadoveanu Foto: gandul.ro

Cei mai temuți interlopi din România – craiovenii Mihai Pârvu, zis Caiac, și Sorin Marcu, gălățenii Marian Ivan și Marcel Chiaburu, Sorin Șerbu, zis Brăileanu, Gheorghiță Mararu, Emi Pian și Aly Sadoveanu – au sfârșit omorâți violent în plină domnie mafiotă, scrie Newsweek România.

Grupările criminale din întreaga țară învârt sute de milioane de euro anual. Banii sunt obținuți din cămătărie, taxe de protecție, șantaj, prostituție, carduri și trafic de droguri. Lupta pentru putere, însă, este foarte dură și nu arareori se lasă cu violență extremă.

Interlopul Marian Ivan reușise până la vârsta de 43 de ani să fie considerat unul dintre capii lumii interlope din România. Avea rețele de „carderi” în toată Italia, dar cocheta și cu politicenii din Galați. El făcea parte, oficial, din echipa de campanie a lui Andrei Lișinschi, candidat la Primăria Galați la alegerile din 2004 și 2008. Între cele două tururi ale alegerilor locale, pe 8 iunie 2008, Maian Ivan avea să fie hăcuit cu săbiile de fostul său aghiotant Ion Mocănelu, zis Nelu Enache, și de Ionuț Zăușilă. După trei ani de procese, cei doi criminali au fost condamnați la 17, respectiv 18 ani de închisoare și obligați să plătească daune morale.

La înmormântarea lui Ivan au participat câteva mii de oameni, inclusiv capi ai clanurilor din întreaga țară. În fruntea convoiului format din peste o sută de limuzine a mers un armăsar roib în şaua căruia era finul lui Marian Ivan, Renato Sîrghi.

În septembrie 2018, presa locală atrăgea atenția că averea lui Marian Ivan lăsată moștenire fiicei sale, Antonia Andreea Ivan, a fost înstrăinată ilegal de ultima soție a interlopului și de concubinul acesteia, Laurențiu Mirel Tiron. Fata primise moștenire de la tatăl ei o clădire cu etaj în cartierul Țiglina 2, mai multe terenuri în Brăila, Sala sportului din cartierul Țiglina 1, autoturisme și bijuterii.

Caiac, ciuruit de gloanțe

Mihai Pârvu, zis Caiac, a controlat cu mână de fier lumea interlopă din Craiova. La fel ca Marian Ivan, a reușit să lege „frății” și să facă afaceri controversate cu majoritatea clanurilor de interlopi din întreaga țară. În noaptea de 25 spre 26 august 2008, a participat la o partidă de poker la care a participat și un anume Cătălin Mavrichie. La finalul partidei, Mavrichie pierduse aproximativ 48.000 de dolari, bani pe care îi luase cu camătă de la alți interlopi. Îl bănuia pe Caiac că ar fi trișat la jocul de poker.

Împătimit al jocurilor de noroc, Mavrichie s-a dus în aceeași seară la Caiac acasă și i-a cerut să continue jocul în speranța că își va recupera banii pierduți. În timpul jocului, Mavrichie l-a acuzat pe Caiac că trișează și a vrut să plece cu banii. Atunci, Caiac l-a lovit cu o sabie pe Mavrichie și i-a despicat maxilarul. În replică, Mavrichie a scos un pistol cu glonț și l-a ciuruit pe Caiac. Ambii au ajuns la spital, dar doar Mavrichie a suprviețuit.

Cătălin Mavrichie a povestit, în timpul procesului, că nu a făcut altceva decât să se apere, însă a fost condamnat în primă instanță la 25 de ani de închisoare, dar la apel i s-a redus pedeapsa la 18 ani de închisoare. El se află şi în prezent în penitenciar, acolo unde îşi execută pedeapsa.

Articolul integral – AICI.

1 COMENTARIU

  1. Păi dacă îi stiti de ce crucea ma-mii voastre de analfabeți nu-i prindeti??..cand va aud „Un cunoscut interlop din clanul…”..atunci în secunda doi mascați lui contrasens să-i ridice și să-i închidă pe veci…dacă știți că ai obținut averi din droguri,prostituție,trafic de carne vie, carduri…atunci ce va mai trebuie bă mascaricilor??…sau decarteaza la voi la miliție, sau va e frică ca va ia gâtul??…
    Pe viitor nu mai dati astfel de știri ca va stergeti cu ele la cur…!!!..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here