Trecut interlop al bărbatului care se prezenta ca patron al pensiunii Ferma Dacilor. Șeful ANPC, prieten vechi cu el. Recent, i-a promovat afacerea

Sursa: observatorulph.ro

Cornel Dinicu, bărbatul care se prezenta public drept proprietar al pensiunii Ferma Dacilor din Tohani – distrusă marţi dimineaţă de un puternic incendiu – nu apare ca patron în documentele firmei care este asociată cu pensiunea care a ars, iar numele său era cunoscut în lumea interlopă. Unul dintre apropiaţii lui Dinicu, cunoscut în lumea agenţilor de pază din Capitală, a murit în timp ce încerca să îşi salveze din flăcări doi dintre copii, transmite News.ro.

Cornel Dinicu se prezenta public drept patron al pensiunii din Tohani care a ars, marţi dimineaţă, în a doua zi de Crăciun, până în prezent cinci persoane, inclusiv un copil, fiind găsite carbonizate. Bărbatul a crescut pe dealurile din Tohani şi tot acolo şi-a dezvoltat afacerea. La începutul anilor 2000, Dinicu era asociat cu lumea interlopă din Prahova.
Presa locală a scris că  în 1996 Dinicu a preluat conducerea celui mai mare grup de bodyguarzi din Regie, iar în martie 1997 a fost condamnat la 4 luni de închisoare pentru ameninţare şi lovire
Numele lui Cornel Dinicu a apărut în scandalul ”Portbagajul”, alături de cele ale unor persoane influente din lumea politică şi din poliţie, el fiind omul de încredere al unora dintre politicienii importanţi ai acelor vremuri.
La începutul anului 2000, Cornel Dinicu şi doi complici ai acestuia erau acuzaţi că au furat 500.000 dolari şi un kilogram de aur din maşina unui alt interlop, Mihai Bucurenciu, iar în acelaşi an câteva luni mai târziu Dinicu era cercetat pentru deţinere ilegală de arme şi muniţie.
Într-un interviu acordat luna aceasta portalului online Observatorul Prahovean Cornel Dinicu povestea că a decis să construiască pensiunea „într-o râpă”, aşa cum i-au spus apropiaţii. Numele său nu apare însă ca deţinător de acţiuni în firma care este asociată cu afacerea Ferma Dacilor, cei doi patroni fiind, în acte, o persoană din Prahova şi una din alt judeţ.
„Când le gândesc, le şi fac. Nu stau să le analizez să… Când vine o idee, o fac şi la revedere! Mai puţine analize. E un risc major, când te apuci de un business să nu faci analize, dar de multe ori în viaţă mie mi-au ieşit, instinctual. Am instincte bune, am nişte instincte foarte bune, motiv pentru care, visez noaptea ceva ziua fac. Mai greu cu autorităţile care nu se mişcă cu viteza mea. Durează ani de zile până se trezesc ei, sau poate niciodată. De exemplu, PUZ-ul la clădirea asta a durat patru ani, dacă stăteam după ei, nu se realiza niciodată proiectul ăsta”, spunea Dinicu, în 13 decembrie 2023. Potrivit propriilor declaraţii, el are cinci copii, cel mai mare fiind student.
Cornel Dinicu este prieten cu şeful ANPC, Horia Constantinescu.
„Pentru idiocraţi şi hateri: acolo unde efortul, calitatea, ambiţia şi rezultatele merită promovate, o voi face, indiferent de discuţiile de doi lei, lansate în spaţiul public. Sunt prieten cu proprietarul de aproape 31 de ani! Cunosc acest proiect, încă din 2007, de când era o simplă idee. Dacă fiecare dintre noi s-ar gândi la produsele româneşti, măcar jumătate din cat o fac producătorii, acestea ar avea o şansă mult mai mare, în faţa celor străine. Vă pot spune, cu mâna pe inimă, că jumări, ca aici, nu găsiţi nicăieri, în lume. Brânzeturile sunt producţie proprie, ca de altfel 99 la sută dintre produse! Această reclamă este în schimbul prieteniei, recunoaşterii meritelor şi faptului că prietenul meu pune România în farfurie”; promova Horia Constantinescu, pe reţelele de socializare, afacerea de
la Tohani condusă de Cornel Dinicu.
Una dintre victimele decedate în incendiu este un prieten al lui Dinicu. Este vorba, conform Gândul, despre Lucian Ene, poreclit Pif, un personaj cunoscut atât în lumea agenţilor de pază care se ocupă de securitate în cluburile de lux din Capitală, cât şi în lumea interlopă.
Ene se afla cu soţia şi cei trei copii ai săi la petrecerea de la pensiunea din Tohani, iar când incendiul a izbucnit a mers la etaj pentru a-i salva pe doi dintre copiii săi. Bărbatul nu a mai putut însă să iasă din foc. Soţia sa, de 48 de ani şi fiul de 16  ani au fost răniţi, femeia aflându-se la Spitalul Judeţean Ploieşti cu arsuri pe 5% din corp, iar adolescentul fiind trimis la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, starea lui fiind stabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here