Ucraina anunță recucerirea a peste 20 de localități în 24 de ore

Sursa: Facebook

Armata Ucrainei a anunţa recuerirea a „peste 20 de localităţi” în 24 de ore, în contextul contraofensivei, a transmis, luni, AFP, preluată de News.ro.

Pe întreaga linie a frontului, ”forţele ucrainene au reuşit să gonească inamicul din 20 de localităţi” în 24 de ore, a anunţat luni, într-un comunicat de dimineaţa, armata ucraineană.

Armata ucraineană a anunţat o contra-ofensivă în sudul Ucrainei, însă a înregistrat, în ultima săptămână, o înaintare-fulger în regiunea Harkov.

În sudul Ucrainei, în regiunea Herson, ”ocupanţii s-au retras din poziţiile lor în mai multe localităţi”, a anunţat armata duminică.

Armata ucraineană a anunţat luni că a recucerit 500 de kilometri pătraţi de la forţe ruseşti – în două săptămâni de contra-ofensivă în regiunea Herson – o primă estimare ucraineană.

”Succesele noastre din aceste ultime două săptămâni sunt destul de convingătoare”, a declarat presei o purtătoare de cuvânt militară din sud, Natalia Gumenciuk.

”Am eliberat aproximativ 500 de kilometri pătraţi” – şi anume localităţile Vîsokopillea, Bilozerka, Suhi Stavok şi Miroliubivka.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a nunţat că armata ucraineană a recucerit de la ruşi oraşul strategic Izium, în estul Ucrainei, unde Kievul acuză Moscova de atacuri aeriene vizând reţeaua electrică, drept represalii faţă de pierderile militare pe care le-a suferit.

Ucraina a revendicat, în tot weekendul, noi succese militare împotriva armatei ruse, în părţile de est şi de sud ale ţării.

Moscova a recunoscut că a pierdut teren.

Potrivit unor experţi militari, pierderea Iziumului de către Moscova riscă să-i frâneze grav ambiţiile militare în estul Ucrainei.

Această zonă a fost afectată, duminica seara, de întreruperi vaste de electricitate, imputate de către Zelenski ”teroriştilor ruşi”.

”Scopul este privarea oamenilor de lumină şi căldură”, a acuzat şeful statului ucrainean.

Oficial pro-rus din Harkov: pe contraofensivă, trupele ucrainene au fost de opt ori mai numeroase decât cele ruse

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here