Ucraina ar putea rămâne fără rachete de apărare antiaeriană dacă Rusia continuă bombardamentele, avertizează Zelenski

Sursa: captură video

Preşedintele Volodimir Zelenski a avertizat, sâmbătă, că Ucraina ar putea rămâne fără rachete de apărare antiaeriană dacă Rusia îşi continuă campania intensă de bombardamente cu rază lungă de acţiune, relatează Reuters, citată de News.ro.

Cel mai dur avertisment de până acum al liderului ucrainean privind deteriorarea situaţiei cu care se confruntă apărarea antiaeriană a ţării sale vine după săptămâni de atacuri ruseşti asupra sistemului energetic, oraşelor şi localităţilor, folosind un vast arsenal de rachete şi drone.

„Dacă vor continua să lovească (Ucraina) în fiecare zi aşa cum au făcut-o în ultima lună, s-ar putea să rămânem fără rachete, iar partenerii ştiu acest lucru”, a declarat Zelenski într-un interviu difuzat de televiziunea ucraineană.

El a precizat că Ucraina dispune de suficiente rezerve de apărare antiaeriană pentru a face faţă momentan, dar că deja trebuie să facă alegeri dificile cu privire la ceea ce trebuie să protejeze.

El a evidenţiat în special nevoia de sisteme de apărare antiaeriană Patriot.

Sistemul sofisticat de apărare antiaeriană al SUA a fost vital în timpul atacurilor ruseşti cu rachete balistice şi hipersonice care pot lovi ţinte în câteva minute.

VIDEO | AFP: O figură nouă a opoziţiei la Viktor Orban adună zeci de mii de persoane la Budapesta

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here