Un copil muşcat de câini pe o stradă din Botoşani, transferat în stare critică la Spitalul „Sf Maria”

Sursa: Twitter

Un copil în vârstă de 10 ani, care a fost muşcat pe o stradă din Botoşani de mai mulţi câini, a fost transferat, duminică, la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, informează Agerpres.

Managerul spitalului, Alina Belu, a precizat că băiatul prezintă leziuni la nivelul feţei, gâtului şi toracelui.

„Sunt leziuni importante, cu lipsă de ţesut. Pacientul este intubat şi ventilat mecanic, se află în stare critică. Va fi transferat către Secţia de terapie intensivă, pentru o acţiune multidisciplinară ce va avea ca prioritate salvarea sa şi reconstrucţia zonelor afectate de muşcături. Cea mai importantă este stabilizarea hemodinamică, care este importantă pentru salvarea vieţii lui”, a declarat Belu.

Copilul a fost atacat de trei câini pe Strada Săvenilor din municipiul Botoşani. Iniţial, copilul a fost dus la Spitalul Judeţean Botoşani.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că pe Strada Săvenilor din municipiul Botoşani, pe marginea părţii carosabile a fost găsit un minor care prezenta mai multe răni la nivelul corpului. Din verificările efectuate până în acest moment, a reieşit faptul că minorul, de 10 ani, în timp ce se deplasa pe Strada Săvenilor, ar fi fost atacat de trei câini, care i-au creat mai multe leziuni, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Totodată, a fost identificat proprietarul unuia dintre câini, în persoana unui bărbat, de 44 de ani, din municipiul Botoşani”, a declarat oficialul IPJ.

O echipă din cadrul IPJ Botoşani efectuează cercetări cu privire la împrejurările în care s-a produs evenimentul, fiind înregistrat dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de neluarea măsurilor legale pentru prevenirea atacului canin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here