Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, nu se va opune certificării victoriei lui Biden

Vicepreşedintele american, Mike Pence, a afirmat că nu se va opune certificării miercuri a victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale, ascunzându-se în spatele ”constrângerilor” Constituţiei, relatează AFP, citată de Agerpres.

El şi-a prezentat argumentele într-o scrisoare publicată chiar înainte de deschiderea unei sesiuni extraordinare a Congresului menită să înregistreze oficial rezultatele alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie.

Preşedintele Donald Trump, care refuză să acorde înfrângerea, i-a cerut lui Mike Pence, care prezidează această sesiune, să profite de această ocazie pentru a refuza să recunoască victoria democratului Biden.

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a afirmat miercuri în faţa susţinătorilor săi entuziaşti că nu-şi va recunoaşte „niciodată” înfrângerea în scrutinul din 3 noiembrie în faţa democratului Joe Biden, afirmând din nou, fără să prezinte vreo dovadă, că alegerile au fost însoţite de fraude pe scară largă.

*Trump a afirmat în fața susținătorilor săi că nu-și va recunoaște niciodată înfrângerea

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a afirmat miercuri în faţa susţinătorilor săi entuziaşti că nu-şi va recunoaşte „niciodată” înfrângerea în scrutinul de la 3 noiembrie în faţa democratului Joe Biden, afirmând din nou, fără să prezinte vreo dovadă, că alegerile au fost însoţite de fraude pe scară largă, relatează AFP şi Reuters.

‘Nu vom ceda niciodată. Nu vom recunoaşte niciodată’, a declarat Trump în faţa participanţilor la un miting – finanţat de echipa sa de campanie – în zona Parcului Ellipse, în apropiere de Casa Albă. ‘Vom opri acest furt’, a declarat el, cu două săptămâni înaintea preluării funcţiei de către preşedintele ales Joe Biden.

„Am câştigat aceste alegeri şi le-am câştigat la scară mare’, a spus Trump, insistând asupra ipotezei fraudei electorale.

De asemenea, Trump i-a cerut miercuri vicepreşedintelui său Mike Pence să nu certifice victoria lui Joe Biden în cadrul sesiunii extraordinare a Congresului, calificându-i pe aleşii republicani drept ‘slabi’ şi ‘patetici’.

‘Dacă Mike Pence face treabă bună, noi vom câştiga alegerile’, a declarat preşedintele aflat la final de mandat în faţa mulţimii de susţinători adunaţi la Washington. ‘Dacă nu o va face, va fi o zi tristă pentru ţara noastră’, a adăugat el, lăsând să se înţeleagă că se îndoieşte de atitudinea vicepreşedintelui său.

Mike Pence urmează să prezideze o sesiune comună a Congresului pentru a înregistra formal votul marilor electori în favoarea lui Joe Biden. Rolul său este strict protocolar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here