Viceprimarul USR al Bacăului, exclus din partid

Viceprimarul USR al Bacăului, Cristian Ghingheş, a fost exclus din partid, arată o decizie obţinută de News.ro.

Ghingheş intrase în conflict cu primarul Bacăului, Lucian Stanciu-Viziteu, liderul USR Bacău. Potrivit unor surse politice, Viziteu l-a acuzat pe Ghingheş că răspunde la comenzile liderului PSD Bacău Dragoş Benea, după ce viceprimarul a votat alături de social-democraţi în unele şedinţe de Consiliu local. De altfel, Viziteu îi tăiase atribuţiile pe care Ghingheş le avea ca viceprimar.

Cristian Ghingheş a fost membru PSD în anul 2013. Într-un articol de pe blog, politicianul explica la acea vreme „De ce TSD RULZ”, iar unul dintre motive era „Pentru că tinerii social-democraţi sunt mândri că-s români.”
Ulterior, s-a înscris în PLUS şi, prin fuziune, a ajuns membru şi viceprimar USR.
La finalul lunii august, Cristian Ghingheş, anunţa că primarul Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu i-a retras, „fără nicio explicaţie”, toate atribuţiile de viceprimar.
„Cu părere de rău vă anunţ că de astăzi sunt viceprimar nud. Fără nicio explicaţie, fără niciun reproş sau sancţiune adusă activităţii mele, fără nicio discuţie prealabilă în coaliţie sau în cadrul USR PLUS, primarul Bacăului mi-a retras atribuţiile. Motivele din spatele dispoziţiei de astăzi a lui Lucian Daniel Stanciu Viziteu (pe care l-am ajutat în mod direct să ajungă primar toamna trecută) pot fi multe, le voi detalia pe larg în următoarele zile, dar cred că principalul este faptul că am refuzat să fac un pas în spate în beneficiul găştii lui Necula. De câteva luni bune, primarul Bacăului pune presiune fie să îmi dau demisia, fie să fiu demis astfel încât să mă schimbe din funcţia de viceprimar cu unul dintre oamenii de casă ai fostului primar trimis în judecată de DNA, asta în timp ce acelaşi fost primar a fost pus director interimar la Societatea de Servicii Publice Municipale (SSPM) despre care în campanie le spuneam cetăţenilor că o desfiinţăm”, declara viceprimarul municipiului Bacău.
În replică, primarul Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu a precizat că i-a retras atribuţiile viceprimarului Ghigheş „ca urmare a nerespectării angajamentelor pe care şi le-a luat când a ocupat această funcţie”.
„Printre cele mai importante atribuţii pe care i le-am oferit au fost salubrizarea, spaţiile verzi şi situaţia câinilor comunitari. (…) Fix pe aceste domenii am avut cele mai multe critici din partea băcăuanilor”, a răspuns primarul pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here