VIDEO | Clotilde Armand: Marcel Ciolacu a dat ordin să vină Jandarmeria să ridice şi să distrugă sacii cu voturi de la BES Sectorul 1 / Jandarmeria: Informația este complet falsă

Sursa: Inquam Photos/Saul Pop

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand, care îşi dispută funcţia cu candidatul PSD-PNL George Tuţă, acesta proclamându-şi deja victoria, afirmă luni că liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a dat ordin să vină Jandarmeria să ridice şi să distrugă sacii cu voturi din Piaţa Amzei de la Biroul Electoral al Sectorului 1, concluzia sa fiind că ”ce face acest guvern este un atentat la democraţie şi la valorile statului de drept”, relatează News.ro.

”În loc să accepte să renumere voturile, Marcel Ciolacu a dat ordin să vină Jandarmeria să ridice şi să distrugă sacii cu voturi din Piaţa Amzei de la BES Sectorul 1. Nu mai are răbdare să aştepte contestaţia de la Biroul Electoral Municipal, nu mai aşteaptă nici verdictul magistraţilor privind falsurile din procesele-verbale, să fie lămurită situaţia sutelor de voturi aruncate în plus în urne sau cum au dispărut în neant mii de buletine albe de vot. Vrea să facă imposibilă orice renumărare”, acuză Clotilde Armand, prezentând şi imagini.

În opinia sa , ”se şterg cu rapiditate urmele fraudelor electorale de la Sectorul 1”.

”Ce face acest guvern este un atentat la democraţie şi la valorile statului de drept”, conchide primarul Sectorului 1.

Biroul Electoral Central a respins sâmbătă cererea Alianţeu Dreapta Unită de anulare a alegerilor în Sectorul 1.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut joi renumărarea voturilor la Sectorul 1, la alegerile locale de duminică, ea afirmând că are dovezi clare şi matematice că s-a fraudat acest scrutin în mod flagrant iar ”Ciolacu şi Ciucă sunt părtaşi la cea mai mare fraudă electorală după 1946”. Biroul Electoral Central a respins, ca neîntemeiată, cererea de anulare a alegerilor locale din Sectorul 1 formulată de către Clotilde Armand, în calitate de candidat la funcţia de primar de sector din partea Alianţei Dreapta Unită. BEC a argumentat că „sesizările petentului nu cuprind alte motive şi nu sunt însoţite de probe în dovedirea acestora”.

Biroul Electoral Central a anunţat că a respins, ca neîntemeiată, cererea de anulare a alegerilor locale din Sectorul 1 formulată de către Clotilde Armand, în calitate de candidat la funcţia de primar de sector din partea Alianţei Dreapta Unită. BEC a argumentat că „sesizările petentului nu cuprind alte motive şi nu sunt însoţite de probe în dovedirea acestora”.

Liberalul George Tuţă i-a transmis primarului Sectorului 1 Clotilde Armand solicitarea oficială de a demara procesul de preluare a mandatului, lucru care se va întâmpla în toamnă. El a mai spus că va cere crearea unei echipe de tranziţie, formată din persoane din primărie şi din specialişti din echipa sa, ”care să asigure preluarea din mers a dosarelor principale, a calendarelor prevăzute, a cheltuielilor angajate, a proiectelor care se finalizează, cu accent pe legalitate şi eficienţă”.

Jandarmedia respinge afirmaţiile lui Clotilde Armand: Informaţia – complet falsă / Jandarmeria nu gestionează, sub nicio formă, materiale electorale / Persoanele care manipulează sacii, evidenţiate în filmare, nu sunt angajaţi ai Jandarmeriei Române

Jandarmeria Bucureşti respinge, luni, afirmaţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, şi precizează că angajaţii instituţiei nu gestionează materiale electorale. Informaţia potrivit căreia angajaţii instituţiei ar prelua saci cu voturi pentru a le distruge este ”complet falsă”. În plus, potrivit Jandarmeriei, persoanele surprinse în înregistrarea video nu sunt angajaţi ai instituţiei, informează News.ro.

”În legătură cu afirmaţiile apărute în spaţiul public, prin care un candidat la Primăria Sectorului 1 acuză că «Jandarmeria ridică, în scopul distrugerii, sacii cu voturi din Piaţa Amzei, de la Biroul Electoral al Sectorul 1», precizăm că această informaţie este complet falsă”, a transmis, luni, Jandarmeria Capitalei.

Sursa citată a precizat că Jandarmeria Capitalei nu gestionează, sub nicio formă, materiale electorale.

”Totodată, unitatea noastră, prin atribuţiile specifice şi în conformitate cu prevederile Legii nr. 33 din 2007 (republicată) privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificările şi completările ulterioare şi ale HG nr. 947 din 2004 privind stabilirea duratei şi condiţiilor de păstrare a materialelor necesare votării, asigură paza transporturilor materialelor electorale, acestea fiind efectuate cu autovehicule care nu aparţin Jandarmeriei Române”, a mai transmis instituţia.

Aceasta precizează că, potrivit Statutului său, Jandarmeria Română este o instituţie apolitică şi nu desfăşoară activităţi electorale.

”Nu în ultimul rând, subliniem faptul că persoanele care manipulează sacii, evidenţiate în filmarea efectuată în zona Biroului Electoral al Sectorului 1, nu sunt angajaţi ai Jandarmeriei Române”, a mai transmis sursa citată.

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand, care îşi dispută funcţia cu candidatul PSD-PNL George Tuţă, acesta proclamându-şi deja victoria, afirmă luni că liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a dat ordin să vină Jandarmeria să ridice şi să distrugă sacii cu voturi din Piaţa Amzei de la Biroul Electoral al Sectorului 1, concluzia sa fiind că ”ce face acest guvern este un atentat la democraţie şi la valorile statului de drept”.

Lista candidaților de până acum la șefia USR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here