VIDEO | Grecia: Incendiu de vegetaţie în nordul Atenei. Un oraș a fost evacuat

Un mare incendiu de vegetaţie a scăpat de sub control în nordul Atenei luni, iar autorităţile au fost nevoite să dispună evacuarea unui oraş de coastă din apropiere ca măsură de precauţie, relatează Reuters, citată de News.ro.

Incendiul a izbucnit din cauza vânturilor puternice în zona Schimatari, la aproximativ 50 de km depărtare de capitală, pe fondul temperaturilor ridicate.

Oficialii i-au îndemnat pe locuitori să părăsească oraşul Dilesi şi au oprit un serviciu de tren local, deoarece peste 100 de pompieri, sprijiniţi de patru avioane şi două elicoptere, s-au luptat cu incendiul.

De asemenea, echipajele de urgenţă au încercat să stingă un incendiu în zona Achaia, în sudul peninsulei Peloponez, unde patru sate au fost evacuate.

Anul trecut, incendiile de vegetaţie au devastat aproximativ 300.000 de acri de pădure şi tufăriş, în vreme ce Grecia a suferit cel mai grav val de căldură din ultimii 30 de ani.

În urma criticilor aspre la adresa răspunsului său, Guvernul elen a promis că va spori capacităţile de stingere a incendiilor.

Câteva zeci de pompieri români şi bulgari şi-au preluat sâmbătă posturile în Grecia, primii membri ai unei forţe europene fiind dislocaţi pentru a oferi ajutor în cazul incendiilor majore declanşate pe timpul verii.

În vara anului 2018, 102 de persoane au murit după ce flăcările au devastat oraşul Mati, de pe litoral, şi zonele din apropierea Atenei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here