VIDEO | Klaus Iohannis, despre cozile de la benzinării: O parte semnificativă a acestui război se poartă în zona ştirilor şi a informaţiilor false

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Versailles, despre isteria din urmă cu o zi, de la benzinăriile din ţară, unde românii au mers să alimenteze pe fondul unor zvonuri privind creşterea preţului la combustibili, că o parte semnificativă a acestui război se poartă în zona ştirilor şi a informaţiilor false. Se pare că informaţia a fost amplificată, artificial şi a dus la aproape un val de panică. Este periculos dacă se dezvoltă dintr-un fake-news o astfel de panică şi trebuie să fim foarte atenţi şi cu informaţiile pe care le primim, a mai spus preşedintele, potrivit News.ro.

”O parte semnificativă a acestui război se poartă în zona ştirilor şi a informaţiilor false, şi ştiţi bine că Guvernul a pornit verificările, astăzi, de la prima oră, pentru a vedea cum s-a ajuns la situaţia de ieri”, a spus preşedintele.

Klaus Iohannis a arătat că a pornit de la o singură staţie de benzină.

”Se pare că informaţia a fost amplificată, artificial şi a dus la aproape un val de panică. Este periculos dacă se dezvoltă dintr-un fake-news o astfel de panică şi trebuie să fim foarte atenţi şi cu informaţiile pe care le primim, iar jurnaliştii serioşi şi redacţiile serioase trebuie să aibă foarte mare grijă ce informaţii preiau şi duc mai departe”, a mai spus preşedintele.

Şeful statului a mai spus, întrebat dacă statul român este pregătit să facă faţă unor astfel de campanii de fake new că ”atâta vreme cât războiul continuă, ne putem aştepta la orice încercare de a influenţa economiile europene prin fake-news, de aceea trebuie să fim foarte precauţi”.

”Statul este pregătit pentru a veni în astfel de campanii”, a mai spus Iohannis.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here