Pentru al şaptelea weekend la rând, zeci de mii de persoane au ieşit sâmbătă în stradă în Franţa pentru a protesta împotriva impunerii certificatului sanitar COVID-19 pentru accesul în anumite spaţii închise şi în unele mijloace de transport, relatează agenţia DPA, citată de Agerpres.

În total, pe tot cuprinsul Franţei au fost organizate sâmbătă circa 200 de marşuri de protest. Dar, spre deosebire de alte dăţi, manifestaţiile, care îl au ca ţintă pe preşedintele Emmanuel Macron, au fost paşnice.

Certificatul sanitar COVID-19, care oferă informaţii despre vaccinarea cu schema completă, un test COVID-19 negativ recent sau vindecarea după o infectare anterioară, a devenit obligatoriu în Franţa pentru accesul în cafenele, restaurante, marile mall-uri, precum şi pentru călătoriile cu trenul pe distanţe lungi sau cu avionul, printre altele. A fost impusă de asemenea vaccinarea obligatorie pentru angajaţii din spitale şi cămine de bătrâni.

În pofida protestelor, folosirea certificatului sanitar s-a desfăşurat până în prezent fără mari probleme. Însă în ultimele zile justiţia franceză a invalidat obligativitatea acestui certificat pentru intrarea în mall-urile din trei regiuni, considerând că accesul la unele servicii de bază, precum cele de alimentaţie, ar fi astfel îngrădită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here