VIDEO | Primul mare incendiu din 2023 în Spania face ravagii în apropiere de Valencia

Sursa: captură video

Primul mare incendiu din acest an în Spania, care a antrenat evacuarea a aproximativ 1.500 de persoane, continua sâmbătă să devasteze o parte a Communidad Valenciana (est), din cauza condiţiilor favorabile extinderii incendiului, relatează AFP, citată de News.ro.

Potrivit publicaţiei locale Las Provincias, un perimetru de aproape 40 km² al incendiului este încercuit de către pompieri, care nu reuşesc însă să oprească flăcările, din cauza temperaturii deosebit de mari din această perioadă a anului.

Prognoza anunţa sâmbătă temperaturi de aproape 30°C.

Potrivit Guvernului regiunii Valencia, în care se află provincia Castellón, 450 de pompieri, susţinuţi de 22 de mijloace aeriene, luptau împoriva flăcărillor, care au devastat 3.000 de hectare de vegetaţie.

Pompierii sunt nevoiţi să aprindă contra-incendii în zonă.

ACCIDENT DE COASĂ ELECTRICĂ

Acest accident a izbucnit joi după-amiaza, în localitatea Villanueva de Viver şi a antrenat evacuarea a aproximativ 1.500 de persoane atât în regiunea Valencia, cât şi în regiunea vecină Aragon, a anunţat şefa Guvernului regional Aitana Mas.

Incendiul a fost declanşat de o coasă electrică folosită de către agenţi municipali, potrivit Las Provincias.

Se întrunesc ”ingredientele perfecte ale unui incendiu cu aceste caracteristici”, subliniază Manolo Nicolás, care evocă o secetă în ultimele luni şi o ”mare cantitate de combustibil” – adică tufişuri, în păduri.

El subliniază impactul vântului, dinspre est, care urmează să se înteţească în orele următoare, şi să complice sarcina pompierilor.

Zona care provoacă cele mai mari temeri se află în apropierea localităţii turistice Montanejos, care a fost evacuată, în contextul în care hotelurile erau pline, declară la RNE primarul Miguel Sandalinas.

Vara trecută, Spania a înregistrat incendii extrem de devastatoare şi a fost cea mai afectată ţară din Europa.

Aproape 500 de incendii au ars, în 2022, peste 300.000 de hectare în Spania, potrivit Sistemului european de informare despre incendii de pădure (EFFIS).

Cel puţin 23 de morţi în statul american Mississippi, într-o tornadă şi furtuni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here