VIDEO | Umorul istoriei: O instructoare de aerobic face exerciții, în timp ce puciul militar din Myanmar se desfășoară în spatele său

O instructoare de aerobic a filmat o rutină de exerciții fizice în fața Parlamentului din Myanmar. Nimic mai obișnuit, într-o zi obișnuită.

Ceea ce a făcut ca acest videoclip să devină viral a fost cu totul absurd. Aceasta a surprins, fără să vrea, primele momente ale unei lovituri de stat, în fundalul videoclipului său, potrivit The Guardian.

Clipul s-a viralizat în scurt timp, iar mii de utilizatori rețelelor de socializare au putut să îi confirme rapid autenticitatea.

Lovitura de stat din Myanmar a luat o întorsătură hilară, pe măsură ce videoclipul cu profesoara de aerobic devenea din ce în ce mai popular.

Videoclipul a fost filmat luni dimineața în timp ce avea loc puciul militar. Absurdul situației este că toată desfășurarea de forțe a fost pusă pe un beat electronic animat.

Khing Hnin Wai, femeia în cauză, dansează și își explică exercițiile vreme de trei minute, fără să pară conștientă de cele ce se întâmplă chiar în spatele ei. Potrivit informațiilor postate pe profilului ei de Facebook, femeia este o profesoară de educație fizică, angajată a Ministerului Educației.

Înregistrarea pare atât de ireală, încât utilizatorii rețelelor sociale s-au întrebat nedumeriți dacă nu cumva în spatele femeii se află un ecran.

Armata birmană a arestat-o luni la primele ore pe lidera de facto a guvernului civil Aung San Suu Kyi, a proclamat starea de urgenţă pentru un an şi şi-a plasat generalii în principalele funcţii.

Acest puci a fost necesar pentru a proteja „stabilitatea” statului, a anunţat armata într-un comunicat publicat pe Facebook, în care a promis noi alegeri „libere şi echitabile”’ de îndată ce starea de urgenţă va fi ridicată. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here