VIDO Momentul în care șefa executivului din Hong Kong este huiduită de parlamentari

Şefa executivului din Hong Kong, Carrie Lam, a fost constrânsă miercuri să-şi întrerupă discursul de politică generală după ce a fost huiduită de parlamentari, în mijlocul unor scene haotice din parlamentul local, informează Agerpres, care citează AFP.

Discursul de politică generală al lui Carrie Lam era prezentat ca o încercare de a recâştiga încrederea populaţiei, după mai mult de patru luni de criză politică fără precedent.

Parlamentari pro-democraţie au huiduit-o, obligând-o să părăsească sala Consiliului Legislativ (LegCo), parlamentul local.

Parlamentari prodemocraţie au huiduit-o, în timp ce unul dintre ei proiecta sloganuri ale mişcării de contestare cu un proiector de buzunar, pe peretele situat în spatele lui Carrie Lam, ce se afla în picioare pe podium.

După ce a eşuat pentru a doua oară să-şi susţină discursul, şefa executivului a părăsit clădirea însoţită de garda sa de corp.

Serviciile sale au anunţat că discursul lui Carrie Lam va fi difuzat ulterior sub forma unei înregistrări video, precizează Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here