Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri seara, că va merge în Parlament pentru a cere un vot de încredere pentru noul Guvern remaniat, dând astfel curs solicitării în acest sens pe care o făcuse președintele într-o declarație de presă anterioară.

Viorica Dăncilă l-a criticat însă dur pe președintele Klaus Iohannis și l-a comparat cu fostul coleg de alianță, Călin Popescu Tăriceanu: „domni cu pretenții de bărbați de stat”. 

Viorica Dăncilă s-a declarat profund dezamăgită de „spectacolul candidatului” Klaus Iohannis și i-a cerut să aducă probe pentru afirmația că guvernul pe care îl conduce este guvern corupt.

Premierul îl acuză pe președinte că nu și-a înțeles rolul și l-a acuzat de „sabotaj”, pentru că împiedică activitatea Guvernului.

Este de-a dreptul revoltător faptul că domnul Iohannis folosește de la tribuna oficială a Administrației Prezidențiale expresia Guvern corupt. Îl somez pe candidatul Klaus Iohannis să prezinte de urgență probe pentru această afirmație care dăunează profund imaginii României. Îi asigur pe toți românii că în ceea ce mă privește, nu a existat niciun act de corupție și nicio problemă de ordin juridic care să umbrească activitatea mea”, a declarat Viorica Dăncilă, citată de Mediafax.

Șefa Executivului îi reamintește președintelui Iohannis că același guvern pe care îl consideră incompetent este același care a fost lăudat de Donald Trump pentru performanțele economice și rezultate Președinției Consiliului UE.

Domnul Iohannis își vinde sloganul, însă, în realitate, nu își dorește nici un guvern normal, nici un Parlament normal și nici o societate normală. Acest Guvern pe care domnul Iohannis îl consideră incompetent este același guvern lăudat de președintele Trump pentru performanțele economice, este același guvern lăudat de toate statele membre ale Uniunii Europene și de toți oficialii europeni pentru buna gestionare a Președinției Consiliului UE, același guvern care a crescut veniturile oamenilor și a făcut investiții în aproape toate comunitățile locale. Este același guvern care a obținut încrederea cetățenilor prin votul din 2016, pentru că acel vot a dat susținerea parlamentară pentru guvernul de astăzi. Nu voi accepta niciodată ca votul românilor să fie discreditat”, a completat Dăncilă.

La fel ca ieri, domnul Iohannis își aduce singur laude și ne garantează că România este o țară stabilă în timp ce face tot posibilul să o destabilizeze, blocând sistematic activitatea acestui guvern. Avem un președinte care a reușit contraperformanța de a bloca de nenumărate ori guvernul refuzând miniștri după bunul plac. Avem un președinte care nu a avut niciodată încredere în acest guvern și aș vrea să ne reamintim de Președinția Consiliului UE, care a debutat cu criticile domnului Iohannis și care s-a încheiat cu aprecierea tuturor statelor membre și nu numai”, a declarat premierul.

Dacă domnul Iohannis consideră că acest guvern a eșuat pentru că a crescut pensiile și salariile, a generat una dintre cele mai mari creșteri economice din Uniunea Europeană, a dus șomajul la un minim istoric și a crescut considerabil investițiile, înseamnă că un guvern de succes este ceea ce ne propune opoziția pe care el o încurajează: tăieri de pensii și salarii, eliminarea sprijinului pentru angajați, tăierea veniturilor specialiștilor din IT, renunțarea la dreptul de proprietate și conviețuirea în grupuri. Aceasta este viziunea președintelui pentru un guvern de succes?”, a spus șefa Executivului.

Am văzut lașitatea domnului Tăriceanu, am văzut minciunile domnului Ponta, am văzut plângerile penale din partea domnului Orban și jignirile domnului Barna. Am văzut încă o dată atacurile domnului Iohannis. Înțeleg că trebuie să mă lupt cu toți acești bărbați de stat ai României care nu au înțeles că lupta politică e pe proiecte și nu pe cine țipă sau jignește mai tare”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-o declarație de presă susținută miercuri la Palatul Victoria.

Dacă toți acești oameni politici care conduc acest stat și care au putere în partidele lor se poziționează împotriva unui singur om, înseamnă că eu de partea mea trebuie să am românii, femeile din această țară, toți oamenii de bine care nu vor mai accepta vreodată astfel de cuvinte și comportamente și care vor echilibru, consens și oameni responsabili în funcțiile de conducere ale statului. Ne vom duce cu demnitate mandatul până la capăt și vom avea curajul să ne uităm în ochii românilor pentru că nu am luat niciodată vreo măsură împotriva lor”, a conchis șeful Executivului.

Declarația premierului vine după ce Klaus Iohannis a anunțat că va respinge integral remanierea guvernamentală și i-a cerut premierului să meargă în Parlament să ceară un nou vot de încredere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here