Vulturul plimbăreț care a adunat prea multe datorii de roaming

Un vultur de stepă, monitorizat de o echipă cercetători din Rusia, era să falimenteze întreg programul din cauza taxelor de roaming adunate. Pasărea, numită Min, este urmărită printr-un dispozitiv cu o cartelă SIM obișnuită.

Periodic, aparatul trimite SMS-uri cu locația sa înapoi la cercetătorii care se ocupă de monitorizare. În vară, vulturul zbura prin Kazahstan, dar era în afara ariei de acoperire a rețelelei de telefonie așa că erau multe mesaje în așteptare, a scris BBC.

În mod neașteptat, Min a ajuns în Iran, a prins semnal și toate SMS-urile care nu fuseseră trimise până atunci au fost livrate. Prețul unui SMS trimis din Kazahstan era circa 30 de cenți americani. În Iran, prețul este triplu. Min a reușit să consume tot bugetul rezervat monitorizării tuturor vulturilor aflați în program, 13 la număr. 

Sursă: BBC

Cercetătorii ruși al lansat o campanie de crowdfunding numită „Încarcă cartela vulturilor”, în urma căruia au adunat peste 1500 de dolari. Totuși, suma nu a fost suficientă pentru toată factura. Compania de telefonie mobilă din Rusia la care aveau abonament savanții a fost de acord să anuleze datoria. În plus, a creat un contract special, mult mai ieftin, special pentru acest program de monitorizare al vulturilor de stepă. 

Aceste păsări își fac cuiburi în Siberia și Kazahstan, dar zboară spre sudul Asiei, peninsula Arabă și chiar Africa pe timp de iarnă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here