Zelenski sprijină petiţia care solicită introducerea de vize pentru cetăţenii ruşi

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a exprimat miercuri sprijinul pentru petiţia prin care se solicită introducerea obligativităţii vizei pentru cetăţenii ruşi care intenţionează să intre în Ucraina, transmit Reuters şi DPA, citate de Agerpres.ro.

Începând din februarie până miercuri noaptea, petiţia online strânsese aproximativ 27.000 de semnături.

”Din cauza agresiunii Rusiei, problema ridicată este importantă şi urgentă”, a scris Zelenski.

Liderul ucrainean a afirmat că este necesară înăsprirea controlului asupra intrării cetăţenilor ruşi pe teritoriul Ucrainei.

Guvernul de la Kiev, condus de premierul Denis Şmîhal, a fost mandatat să elaboreze un regulament în această privinţă.

În principiu, între Ucraina şi Rusia există un regim fără vize. Totuşi, în anii anteriori au existat deja unele restricţii asupra intrării ruşilor în Ucraina, iar multor indivizi le-a fost refuzat accesul pe teritoriul ucrainean.

Reuters aminteşte că, în cursul lunii aprilie, preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care se introduc restricţii de intrare în Rusia pentru cetăţenii ţărilor pe care Moscova le consideră ‘ostile’, printre care Ucraina.

La 24 februarie acest an, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei, Moscova susţinând că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here