115 inițiative legislative au fost adoptate tacit de Senat, fără dezbatere în plen. Printre actele normative se numără dezincriminarea deținerii fără drept de muniție letală, introducerea votului electronic și închisoare pe viață pentru ucigașii de polițiști și jandarmi, informează Digi24.

Una dintre iniţiativele legislative adoptate tacit în Senat se referă la dezincriminarea deţinerii fără drept de muniţie letală. Propunerea a venit de la senatorul PSD Liviu Brăiloiu şi presupune ca o astfel de faptă să fie pedepsită doar cu amendă în condiţiile în care, în prezent, cei care încalcă legea riscă pedeapsa cu închisoarea de la unu la cinci ani. Practic, senatorul propune ca toţi cei care au permis de port armă să poată să deţină muniţie necorespunzătoare într-o cantitate dublă faţă de cât permite legea.

O altă propunere este închisoarea pe viaţă pentru cei care ucid poliţişti sau jandarmi. Autorul iniţiativei este deputatul PNL, Florin Roman. Proiectul a fost depus la Parlament după incidentul din Timiş atunci când un poliţist a fost împuşcat mortal în timpul unei misiuni de urmărire.

Tot deputatul Florin Roman vine cu o iniţiativă de modificare a Codului Penal ce propune interzicerea eliberării condiţionate a infractorilor condamnaţi, printre altele, pentru crimă, viol sau abuz în serviciu. În ultima categorie intră şi fostul lider PSD, Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman.

Și proiectul europarlamentarului PSD Tudor Ciuhodaru şi a deputatului PSD Florin Buicu a fost adoptat în Senat. Iniţiativa lor propune ca agresorii medicilor şi ai profesorilor să fie cercetaţi pentru ultraj iar pedepsele să fie majorate cu jumătate.

Un ultim proiect adoptat de Senat aparţine partidelor Pro România şi PMP. Iniţiativa celor două formaţiuni politice urmăreşte introducerea votului electronic la toate tipurile de alegeri. O altă propunere de acest tip, venită de data aceasta de la PNL, exista deja în Parlament.

Toate iniţiativele urmează să ajungă în Camera Deputaţilor acolo unde este obligatoriu să fie dezbătute pentru a fi adoptate sau respinse.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here