27 de diplomaţi ruşi şi familiile lor, expulzaţi din SUA, urmează să părăsească America la 30 ianuarie, anunţă ambasadorul american la Washington Anatoli Antonov

Alţi 27 de diplomaţi ruşi şi familiile lor au fost expluzaţi din Statele Unite şi urmează să părăsească ţara la 30 ianuarie, a anunţat ambasadorul rus la Washington Anatoli Antonov, relatează Reuters, preluată de News.ro.

”Diplomaţii noştri sunt expulzaţi. Un număr mare dintre colegii mei, 27 de persoane cu familii, ne vor părăsi la 30 ianuarie. Ne confruntăm cu o penurie gravă de personal”, a anunţat Antonov sâmbătă seara, într-un intervu video acordat canalului YouTube Soloviev Live.

Rusia a anunţat că în total 100 de diplomaţi şi familiile acestora au fost obligaţi să părăsească Statele Unite începând din 2016, când s-au deteriorat relaţiile ruso-americane.

La 29 octombrie, aproape 200 de diplomaţi ruşi se aflau la post în Statele Unite, inclusiv personalul misiunii ruse la ONU, potrivit unei purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Administraţia preşedintelui democrat Joe Biden anunţa luna trecută că personalul misiunii americane în Rusia a scăzut la 120, de la 1.200 în 2017, în urma unor serii de expluzări şi restricţii şi că este dificil să continui doar cu un paznic la ambasadă.

Ambasada Statelor Unite la Moscova a încetat anul acesta să mai emită alte vize decât vize diplomatice şi i-a adăugat pe ruşi pe o listă de ”cetăţeni fără adăpost”, care pot cere vize în ţări terţe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here