350 de copii într-o singură zi, la UPU „Grigore Alexandrescu”

Dr. Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului de copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală a declarat pentru News.ro că un număr foarte mare de copii ajung zilnic la camera de gardă a unităţii sanitare în această perioadă. Cei mai mulţi copii au gripă şi viroză, iar cazurile de COVID-19 sunt în acest moment în scădere. Tratamentul pentru aceste afecţiuni nu trebuie luat „după ureche”, spun medicii şi este indicat ca părinţii să se adreseze prima dată medicului de familie sau medicului pediatru pentru prescrierea unui tratament, transmite News.ro.

„La Unitatea de Primiri Urgenţe vin peste 300 de cazuri pe zi, chiar 350 într-o singură gardă, din care aproape 200 sunt cazuri pediatrice, în general viroze respiratorii, viroze digestive, avem gripă, rotavirus, şi bineînţeles covidul, care nu a dispărut. Majoritatea copiilor nu sunt vaccinaţi împotriva gripei, cei care fac simptomatologie şi care se internează nu sunt vaccinaţi.
Enterovirozele sunt date de un alt virus, rotavirusul de exemplu, care dă probleme digestive, vărsături, diaree care duc la deshidratare şi de aceea copiii au nevoie de internare pentru perfuzare şi rehidratare, iar gripa este mai mult un virus respirator. Cazurile de COVID au scăzut, pe primul loc acum la copii este gripa urmată de enteroviroze”, a explicat medicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here