54 de cadre medicale s-au infectat cu coronavirus la un mare spital din țară. Unitatea nu mai face internări

breaking news

Peste 50 de cadre medicale de la Spitalul Județean din Galați s-au infectat cu noul coronavirus. În spital nu se mai fac internări, iar pacienţii în stare bună au fost externaţi.


Potrivit datelor comunicate marţi de conducerea unităţii medicale, 54 de cadre medicale sunt infectate cu coronavirus. Este vorba despre cinci medici şi 48 de membri ai personalului medico-sanitar şi auxiliar, scrie Mediafax. Cele mai multe infectări au apărut la secţiile Medicină Internă şi Cardiologie.


Patru secţii ale spitalului au fost închise pentru dezinfecţie, iar pacienţii care nu au putut fi externaţi au fost transferaţi în alte zone ale unităţii medicale. În spital nu se mai face nicio internare, iar pacienţii cu rezultate negative şi stare generală bună au fost externaţi. În prezent, în unitatea medicală gălăţeană mai sunt internaţi 391 de pacienţi.
Probleme mari sunt şi la Unitatea de Primiri Urgenţe, iar conducerea spitalului îi roagă pe gălăţeni să respecte întocmai protocoalele stabilite.


„Vă aducem la cunoştinţă faptul că Serviciul UPU este supraaglomerat, iar personalul lucrează în condiţii foarte dificile. Facem un apel către populaţie să respecte normele sanitare şi să dea dovadă de conduită responsabilă, de seriozitate şi solidaritate pentru a depăşi cu bine această perioadă”, au anunţat reprezentanţii Spitalului Judeţean Galaţi.
Potrivit autorităţilor, în judeţul Galaţi mai sunt încă trei focare de Covid-19, la şantierul naval, la combinatul siderurgic şi în comuna Toflea. În total, în Galaţi sunt 1112 de cazuri confirmate şi 95 de decese provocate de virus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here