90 de minute au trecut între conversația Trump – Zelenski și blocarea fondurilor pentru Ucraina

sursa: Casa Albă

Un responsabil al bugetului american a cerut Pentagonului „să aştepte” înainte de plăti un ajutor armatei ucrainene la o oră şi jumătate după apelul telefonic între preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, arată un e-mail publicat duminică, a scris Agerpres care citează AFP.

E-mailul unui responsabil din cadrul Oficiul de Management şi Buget (OMB), Michael Duffy, a fost trimis pe 25 iulie 2019 la orele 11.04, la o oră şi 31 de minute după încheierea convorbirii telefonice dintre Trump şi Zelenski.

„Având în vedere instrucţiunile pe care le-am primit şi cunoscând intenţia administraţiei de a examina ajutorul acordat Ucrainei (…), vă rog să aşteptaţi înainte de a plăti noile fonduri promise de Departamentul Apărării”, a scris el. „Dată fiind natura sensibilă a cererii, aş aprecia dacă aţi face-o cunoscută strict celor care trebuie ţinuţi la curent”, a adăugat el.

Acest email aruncă gaz pe focul numit procesul de destituire al lui Donald Trump din funcție. El a fost pus deja sub acuzare de Camera Reprezentanților pentru abuz în serviciu și blocarea Congresului. Următorul pas este procesul din Senat.

Partizanii republicani ai lui Trump din Camera Reprezentanţilor, într-un raport din 2 decembrie, au pledat în favoarea lui Duffy, subliniind că nu este „neobişnuit” să fie făcute astfel de cereri, potrivit Center for Public Integrity. Astfel, senatorul republican Ron Johnson a afirmat duminică al postul de televiziune ABC că publicarea acestui e-mail nu aduce „nimic nou” în dosarul montat împotriva preşedintelui.

În schimb, senatorul democrat Chuck Schumer a văzut în acesta o dezvăluire „explozivă”. „Dacă nu este nimic ilegal în faptul de a reţine fondurile, de ce Michael Duffey a vrut ca nimeni să nu ştie ce a făcut?”, a scris el pe Twitter.

Donald Trump ar urma să fie judecat, cel mai probabil în ianuarie, de către Senat, unde majoritatea republicană a făcut deja cunoscut că îl consideră nevinovat şi nu intenţionează să îl destituie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here