A ars la microunde bancnote în valoare de aproape 2.900 de euro de teama COVID-19D-19

Sursa: Pexels

O femeie, în vârstă de 74 de ani a ars bancnote în valoare de aproape 2.900 de euro de teamă că ar putea fi contaminați cu virusul SARS-CoV-2. Ea primise banii de la chiriașii unei proprietăți pe care o administra, notează DPA.

Crezând că le va dezinfecta, bătrâna a pus mai multe bancnote într-un vas cu înălbitor pe care l-a introdus în cuptorul cu microunde, a declarat joi, 18 noiembrie, Banca Naţională din Israel. Bancnotele au luat foc.

Prin această procedură, femeia – administratoarea unei proprietăți – a vrut să dezinfecteze banii primiţi de la chiriaşii ei, a explicat ea într-o scrisoare trimisă băncii.

Mă simt foarte vinovată pentru că nu sunt banii mei, iar eu sunt un cetăţean onest, care nu a distrus niciodată bani”, a precizat ea în scrisoare.

Femeia a trimis băncii peste 70 de bancnote. Angajații băncii au examinat bancnotele şi, după ce au constat că acestea erau reale, au decis în cele din urmă să le înlocuiască.

Amir Spernovich de la Departamentul pentru numerar al băncii a explicat că ”bancnotele din Israel conţin filamente din metal care pot lua foc în cuptorul cu microunde”.

Un purtător de cuvânt al băncii a declarat că instituţia financiară înlocuieşte în fiecare an mii de bancnote deteriorate. ”Însă, până în prezent nu am avut un caz în care bancnotele să fie gătite”, a spus el.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here