Actriţă de top din SUA, condamnată la închisoare în cazul „Mită pentru facultate”

  Actriţa americană Felicity Huffman a fost condamnată la închisoare după ce a fost găsită vinovată că a dat mită ca să fie falsificate examenele de admitere la facultate a fiicei ei. 

  Vedeta, cunoscută pentru rolul ei din serialul „Neveste Disperate”, a dat 15.000 de dolari ca o persoană să corecteze şi să pună răspunsurile bune pe examenul SAT (Scholastic Assessment Test) al fiicei sale, testul dat la finalul liceului şi folosit pentru admiterea la facultate. 

  Felicity Huffman a fost condamnată la 14 zile de închisoare, un an de eliberare condiţionată, 250 de ore de muncă în folosul comunităţii şi o amendă de 30.000 de dolari. Dintre cei treizeci de părinţi inculpaţi în acest caz, ea este primul care şi-a aflat sentinţa. 

   
  În total, 50 de persoane sunt urmărite în acest dosar de corupţie, între care 30 de părinţi, dintre care unii şefi de companii şi avocaţi. Ei sunt acuzaţi că ar fi plătit sume de până la 6,5 milioane de dolari pentru a facilita admiterea copiilor lor în unităţi de învăţământ superior prestigioase, precum Yale, Georgetown şi Universitatea din California de Sud. 23 de persoane s-au declarat deja vinovate, a scris Agerpres.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here