Consiliul Național al Audiovizualului a analizat în ședința publică de joi două ediții ale emisiunii Jurnal de Seară, cu Cristian Tudor Popescu invitat, potrivit Paginademedia.ro.

Conform sursei citate, una din 24 octombrie, în contextul apariției înregistrării ascunse de la Colectiv, în care CTP a reprodus, fără bip, înjurătura folosită de un responsabil ISU: „Lasă-i în p… mea”.

A doua emisiune a fost cea din 31 octombrie, în care CTP a comentat interviul dat de Gabriela Firea la Digi24 și scandalul din jurul postării despre asociația Dăruiește Viața, distribuită de primarul Capitalei pe Facebook.

În discuție, CTP a folosit termenul de „femelă scatofilă” în legătură cu Dana Budeanu.

După discuții îndelungate, în contradictoriu, pe alocuri pe un ton ridicat, presărat cu ironii despre protejarea anumitor posturi, CNA a decis: somație publică doar pentru ediția din 31 de octombrie, pentru lipsa de reacție a mdoeratorului Cosmin Prelipceanu la apelativul „femelă scatofilă”, folosit de Cristian Tudor Popescu, pentru a o descrie pe Dana Budeanu, autoarea postării care a produs întregul scandal.

De altfel, a existat și o propunere de somație pentru încălcarea protecției minorilor, în cazul folosirii lui Cristian Tudor Popescu a înjurăturii fără bip. Sancțiunea a fost propusă de Radu Călin Cristea. Însă, nu a adunat suficiente voturi (șase) pentru a fi aprobată.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here