AFP: Uniunea Europeană deschide o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale

Sursa: Facebook

Uniunea Europeană a deschis miercuri o anchetă privind piaţa publică chineză a dispozitivelor medicale, suspectând Beijingul de practici ”discriminatorii” faţă de produsele europene, pe fondul tensiunilor comerciale cu China, informează AFP, citată de Agerpres.ro.

Bruxellesul suspectează China de favorizarea furnizorilor locali de pe această piaţă, în special prin intermediul politicii ”cumpără din China”, potrivit avizului de deschidere a anchetei publicat miercuri în Jurnalul oficial al Uniunii Europene.

UE acuză China de ”favorizarea achiziţionării de dispozitive medicale şi de servicii medicale naţionale” şi de ”restrângerea cumpărării de mărfuri importate”, măsuri care au ”dezavantajat într-o manieră semnificativă şi sistemică” companiile europene, potrivit Comisiei Europene.

China a reacţionat la scurt timp, acuzând UE de ”protecţionism”. ”Uniunea Europeană a utilizat deseori setul său de instrumente comerciale şi măsurile de ajutor pentru comerţ, dar acest lucru nu face decât să trimită mesaje protecţioniste, ţintind întreprinderile chineze şi prejudiciind imaginea UE”, a indicat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze, Wang Wenbin.

Amnesty International: R. Moldova a încălcat drepturi ale omului pentru a contracara influenţa rusă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here