Alegeri prezidențiale 2019. 37.000 de angajați ai MAI au fost mobilizați pentru ziua votului

sursa: MAI / Flickr

Cele 18.748 de secții de votare care se vor deschide duminică în toată țara vor fi păzițe de aproximativ 20.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri şi lucrători de la alte structuri operative, a transmis purtătorul de cuvânt al MAI, potrivit unui comunicat de presă Aceștia nu vor fi singurii angajați ai Ministerului de Interne care vor fi mobilizați pentru ziua votului.

„Ordinea publică la nivel naţional va fi asigurată de peste 13.800 de angajaţi ai ministerului, iar alţi 3.600 de specialişti vor fi pregătiţi să verifice şi să soluţioneze cu celeritate sesizările privind posibile incidente electorale. În acest sens, la nivelul MAI a fost elaborat un ghid cu principalele dispoziţii legale aplicabile procesului electoral, ghid care a fost transmis din timp tuturor structurilor.

În total, duminică, pentru desfăşurarea procesului electoral în condiţii de maximă siguranţă vor fi mobilizaţi aproximativ 37.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Ea a precizat că, în contextul alegerilor prezidenţiale de duminică, MAI are ca prioritate principală desfăşurarea în condiţii de siguranţă publică a scrutinului la nivelul întregii ţări.

Ieri, noul ministru de Interne, Marcel Vela, a transmis tuturor șefilor din Ministerul de Interne să se considere dezlegați de orice obligații politice pe care le-ar putea avea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here