ALERTĂ: China a închis Beijingul. Epidemia de COVID-19 a reizbucnit

breaking news

Autorităţile din Beijing au solicitat marţi seara locuitorilor să evite călătoriile ”neesenţiale” în afara oraşului şi au interzis persoanelor din zonele afectate să părăsească teritoriul capitalei după o revenire a cazurilor de COVID-19, relatează agenţia AFP, citată de Agerpres.

„Toate persoanele care trebuie neapărat să părăsească Beijingul vor trebui să prezinte un certificat care să ateste că un test negativ a fost efectuat în ultimele şapte zile”, a indicat în timpul unei conferinţe de presă Chen Bei, secretar general adjunct al primăriei capitalei Chinei.

Beijingul va închide din nou toate şcolile şi universităţile după o revenire a cazurilor de COVID-19, a anunţat marţi seară primăria oraşului. Autorităţile au solicitat celor 21 de milioane de locuitori să evite călătoriile „neesenţiale” în exteriorul frontierelor municipale.

„Oricine trebuie să părăsească Beijingul va prezenta un certificat care să ateste un test negativ realizat în ultimele şapte zile”, a avertizat Chen Bei, secretarul general adjunct al Primăriei. În Beijing a început testarea a zeci de mii de locuitori în contextul descoperirii, într-un interval de cinci zile, a 106 persoane recent infectate, după ce noul coronavirus părea să fi fost eliminat din China.

Comisia Naţională de Sănătate din China a raportat în prima parte a zilei de marţi 40 de noi cazuri de COVID-19 detectate luni, opt provenite din exterior şi 32 la nivel local, dintre care 27 înregistrate la Beijing, după apariţia unui focar de coronavirus în principala piaţă a capitalei chineze.

Autorităţile municipale de la Beijing au anunţat luni că oraşul este plasat „în stare de război” pentru a stăvili orice nou focar. Peste 100.000 de lucrători supraveghează 7.120 de comunităţi învecinate – dintre care mai mult de 20 au fost izolate – pentru a evita o răspândire masivă a noului coronavirus în rândul populaţiei.

Întregul personal şi cei care s-au aflat în contact apropiat cu cazurile confirmate din piaţa Xifandi – care ocupă o suprafaţă de 112 de hectare şi are 1.500 de angajaţi şi peste 4.000 puncte de vânzare – trebuie să rămână acasă şi să se supună unui test de coronavirus în unul dintre centrele abilitate din Beijing.

2 COMENTARII

  1. Tot de la piata li se trage…de la șobolani, lilieci,guzgani,…. urâtă nație China asta… acum e cazul să le dăm papuci din țară… să ducă dracului in căcatul ăla de țară … dacă nici acum nu ne deșteptăm, înseamnă că suntem proștii pământului…nu mai au ce căuta aici…clar..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here