Kuzmin semnează condica propagandei ruse: Acuză iarăși tentative de a falsifica istoria, inclusiv în Parlamentul European

sursa: Ambasada Rusiei / Facebook

Ambasadorul Rusiei la București, Valery Kuzmin, a adus, joi, un omagiu soldaților din țara sa care au murit în România în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, subliniind că gestul lor nu va fi uitat și a făcut referiri la „tentative grăbite de a falsifica istoria Marelui Război”.

Kuzmin a participat la o ceremonie organizată la Monumentul Ostașului Sovietic din Capitală, cu ocazia Zilei Apărătorului Patriei.

Această noțiune de apărător al patriei este foarte largă și are o importantă deosebită pentru fiecare cetățean din țară noastră. (…) Soldații au luptat aici nu pentru cucerirea acestui pământ, ci pentru eliberarea acestui pământ de ocupație străină„, a afirmat diplomatul, potrivit traducerii oficiale.

Diplomatul a adus un omagiu soldaților ruși morți. „Noi aducem astăzi omagiu apărătorilor patriei. Nimeni nu este uitat, nimic nu se uită„, a spus el. În acest context, diplomatul a vorbit despre „tentative de a falsifica istoria”.

Din păcate, astăzi vedem mai multe tentative pe arena internațională, aș spune tentative grăbite de a falsifica istoria Marelui Război. Aceste persoane încearcă să spună că cei care au fost agresori sunt egali cu cei care au luptat pentru eliberarea popoarelor„, a punctat el și a adăugat că „s-a remarcat prin declarații de acest fel și Parlamentul European”.

Le putem recomanda să citească decizia Tribunalului de la Nurnberg, unde a fost scris că Germania a fost țara care a început războiul, a atacat Polonia, lucru care a dus la marele conflict global.

Acest document este tot mai valoros, pentru că a fost adoptat de persoanele care au fost contemporanii acestor evenimente. Acest document a fost adoptat de aliații din Coaliția antihitleristă – SUA, Marea Britanie și Uniunea Sovietică”, a afirmat Valery Kuzmin.

Totodată, a făcut o apreciere privind situația din prezent.

Astăzi, noi vedem pe arena mondială mai multe semne care ne demonstrează riscul crescut de apariție a unor conflicte pe scară globală. Diplomația țării noastre se opune acestor tendințe primejdioase cu eforturile sale de a crea o alianța globală pentru pace”, a mai afirmat ambasadorul.

La ceremonie au participat membri ai corpului diplomatic, reprezentanți ai Biroului Național pentru Cultul Eroilor, Ministerului Apărării al Federației Ruse pentru activitatea comemorativă și elevii școlii de pe lângă Ambasada Federației Ruse la București.

Potrivit Ambasadei Rusiei, pe teritoriul României sunt 175 de cimitire militare ale ostașilor din Rusia (sovietici) din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În total, conform sursei citate, 52.082 de ostași sovietici au murit în luptele pentru eliberarea României, iar 10.915 au pierit din cauza condițiilor insuportabile de detenție și de boală în 12 lagăre pentru prizonierii de război.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here