Amenzile contravenționale vor putea fi virate în conturi speciale deschise pentru acest scop, potrivit unei legi adoptate în Parlament

Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege elaborat de UDMR, care simplifică procedura achitării amenzilor contravenționale, creând un avantaj semnificativ atât pentru șoferi, cât și pentru autoritățile locale, conform unui comunicat de presă al UDMR, informează biziday.ro.

Legea adoptată astăzi permite conducătorilor să achite amenzile contravenționale într-un cont unic, deschis în scopul încasării acestor amenzi, astfel nefiind necesară trimiterea confirmării plății către agenți constatatori din cadrul organelor de poliție. De asemenea, autoritățile locale sunt scutite de perceperea penalităților” – a declarat Benedek Zakariás, viceliderul grupului parlamentar UDMR, după încheierea votului final.

Inițiatorul propunerii legislative a explicat că autoritățile locale au avut dificultăți în recuperarea amenzilor, iar atunci când bugetul anual a fost alocat, din cauza sumelor neîncasate, a scăzut semnificativ sprijinul financiar de la bugetul de stat. Prin această propunere legislativă s-a găsit o soluție la această problemă și s-a simplificat procedura achitării amenzilor contravenționale.

Legea adoptată azi va intra în vigoare după ce va fi promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial. Propunerea legislativă a fost adoptată cu 307 de voturi ”pentru”, iar un deputat s-a abținut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here