Ana Birchall, fost ministru al Justiției în Guvernul Dăncilă, dezvăluie faptul că Viorica Dăncilă a susținut amendamentul UDMR la Codul Administrativ prin care este oficializată utilizarea limbii maghiare în Ardeal. Dăncilă a declanșat recent un război cu Ciolacu, căruia îi cere să demisioneze din fruntea PSD din cauza adoptării tacite a legii autonomiei secuilor.

Zilele acestea când am citit ‘razboinicele’ declarații ale doamnei Dăncilă, sincer m-a bufnit râsul și mi-am propus să o ignor…. dar când văd că, în continuare, cu un tupeu pe care rar l-am întâlnit la o persoană tot declara în stânga și în dreapta cum a apărat domnia sa Constituția etc, nu pot să nu scriu aceste rânduri, că să așezăm totuși adevărul acolo unde este!

Fără a scuza sau tolera ce s-a întâmplat în Camera Deputaților, eu fiind printre primele persoane care am reacționat și public exact atunci când am aflat de adoptarea tacită (postare pe FB, joi ora 22.38), o provoc public pe doamna Dăncilă ca până luni să își aducă aminte de amendamentul pe care UDMR vroia să îl introducă în Codul Administrativ și ce ‘discuții’ am avut cu domnia sa și ce reproșuri am primit atunci, tocmai pentru că ‘răzvrătita’ de astăzi era în favoarea includerii acelui amendament în Codul Administrativ!

Amendamentul respectiv NU a fost inclus în forma Codului Administrativ adoptată în Guvern pentru că în calitate de ministru al justiției am formulat observații și am refuzat să semnez! Ca să o ajut îi spun că este legat de limba maghiară și are forma amendamentului introdus de UDMR la Codul Administrativ și trecut tacit în Senat! Dacă totuși nu își aduce aminte, poate să ceară ajutor domnului deputat Suciu Daniel, fost vicepremier!”, a scris Birchall pe Facebook.

Fostul premier al PSD Viorica Dăncilă a lansat mai multe atacuri la adresa lui Marcel Ciolacu în ultimele zile, solicitându-i să demisioneze din funcția de președinte interimar al partidului.

Oricine ar fi fost liderul PSD și Președintele Camerei Deputaților astăzi, dacă a permis adoptarea acestui proiect de lege profund anti-constituțional și anti-românesc, nu merită să îi mai reprezinte pe români și nici să rămână în fruntea partidului. Este un precedent periculos și în egală măsură jenant pentru România și pentru Parlament, dar și pentru Partidul Social Democrat, care nu merită să deconteze monstruoasă iresponsabilitate a lui Marcel Ciolacu.

Acest demers privind trecerea proiectului de lege nu îi aparține partidului, ci unui singur om. Niciun membru al Partidului Social Democrat nu susține acest act anti-românesc, iar domnul Iohannis este dator să probeze gravele acuzații făcute la adresa PSD în declarația de presă de astăzi.

Adevărul este că Marcel Ciolacu ori nu și-a făcut treaba de președinte al Camerei, ori a închis ochii cu bună știință pentru adoptarea unei legi care ne vinde țara în aceste vremuri grele și complicate. Îi solicit așadar demisia de la conducerea interimară a Partidului Social Democrat, pentru modul rușinos în care a umilit românii!”, a scris Dăncilă pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here