Ultimele cuvinte ale lui Daniel Lee, înainte să fie executat în prima execuţie din SUA după 17 ani

„Ucideţi un om nevinovat”, a declarat înainte să moară Daniel Lee, găsit vinovat în 1999 de uciderea unui cuplu şi a fiicei de 8 ani a acestora, în Arkansas, în timpul unei spargeri cu scopul de a finanţa o grupare adeptă a supremaţiei albilor, transmite News.ro.

Fostul adept al supremaţiei albilor, condamnat la moarte cu privire la tripla crimă, a fost executat marţi, în prima execuţie federală după 17 ani din Statele Unite, a anunţat Departamentul american al Justiţiei.

Daniel Lee a murit la ora locală 8.07 (15.07, ora României), după ce i s-a administrat o injecţie letală, la Închisoarea Terre Haute, în Indiana, a precizat într-un comunicat departamentul

„Ucideţi un om nevinovat”, a declarat condamnatul înainte să moară, potrivit unui jurnalist de la Indianapolis Star care a asistat la execuţie.

Daniel Lee, în vârstă de 47 de ani, urma să fie executat luni, însă un recurs judiciar de ultim moment a întârziat execuţia.

În noaptea de luni spre marţi, Curtea Supremă a Statelor Unite a dat undă verde autorităţilor federale să-l execute, prima execuţie din 2003, în urma demersurilor administraţiei lui Donald Trump, care reclamă o folosire consolidată a acestei sanţiuni ultime.

Alte două execuţii federale sunt programate săptămâna aceasta, iar o a patra la sfârşitul lui august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here