Ana Birchall, la plecare: „De multe ori ministerul a fost sub asediu”

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall afirmă că pleacă de la conducerea instituţiei „cu fruntea sus” şi cu credinţa că şi-a respectat jurământul depus la învestire. „(…) deşi de multe ori ministerul a fost sub asediu şi în ciuda multor presiuni, diverse interese, cred eu că am asigurat domnia legii şi am asigurat respectul faţă de lege şi faţă de aplicarea legii”, susţine Birchall.

„Au fost şase luni de zile, nu sunt atât de multe luni, dar cred că din punctul de vedere al intensităţii şi a tot ceea ce am făcut noi în această perioadă cu siguranţă se simt mult mai multe luni, se simte o perioadă mult mai lungă. Eu pot să vă spun că o să plec din fruntea ministerului cu fruntea sus, cu credinţa că în toată această perioadă n-am făcut altceva decât să respect jurământul pe care l-am depus cu mâna pe Biblie şi pe Constituţie, la investire, şi cred că în toată această perioadă n-am făcut altceva decât să asigurăm atât buna funcţionare a ministerului, a activităţii curente, cred că – mă uitam aseară – am semnat peste 812 acte normative, după cum ştiţi Ministerul Justiţiei este pe circuitul de avizare a majorităţii actelor normative”, a declarat, marţi, Ana Birchall.

Ea a spus că, în opinia sa, a asigurat o bună funcţionare nu doar a ministerului, ci şi a celorlalte instituţii cu care există colaborare, a asistat autorităţi, inclusiv din alte state, pe anumite proceduri.

„Am şi câştigat dintre ele, nu pot să spun foarte mult public, de exemplu Popoviciu, noi am câştigat în vară, deci e o procedură în derulare…. Cred eu că mi-am îndeplinit datoria, dacă pot să spun aşa, faţă de românii care au investit încredere în mine, care au investit încredere în toţi profesioniştii din acest minister, pentru că deşi de multe ori ministerul a fost sub asediu şi în ciuda multor presiuni, diverse interese, cred eu că am asigurat domnia legii şi am asigurat respectul faţă de lege şi faţă de aplicarea legii”, a afirmat Birchall.

Ea a mai spus că nu îşi permite să îi dea sfaturi noului ministru al Justiţiei, dar speră să fie continuate lucrurile bune începute.

Marţi, la ora 13:15 va avea loc ceremonia de preluare a mandatului de Ministru al Justiţiei de către Marian Cătălin Predoiu, la ceremonie urmând să participe și preşedintele Klaus Iohannis.

Foto: INQUAM/George Călin

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here