Vizite cu mesaj ale președintelui, în prima zi a Guvernului Orban

Președintele Klaus Iohannis va participa astăzi la câteva dintre ceremoniile de preluare a mandatului.

Luni seară, la depunerea jurământului de către membrii noului guvern, șeful statului a cerut noii echipe de la Palatul Victoria să se instaleze cât mai rapid și să aibă în vedere capcanele lăsate de PSD în urmă. „Deja, vă spun sincer, mă tem de ce vor găsi noii miniștri în ministere”, a declarat Klaus Iohannis.

O consultare fie și sumară a listei celor patru ministere la care Iohannis se deplasează astăzi indică faptul că este vorba de cele mai controversate portofolii din timpul guvernării PSD.

Unele au fost la originea unora dintre cele mai serioase crize ale diplomației românești din ultimele decenii (vezi cazurile MAE și MApN – mutarea ambasadei la Ierusalim, antagonizarea Comisie Europene, controversele pe înzestrarea armatei).

Altele s-au aflat la originea unor scandaluri răsunătoare pe plan intern, cu reverberații pe plan extern (vezi cazurile MJ, MAI – asaltul asupra justiției sau violențele din 10 august 2018).

Mai jos, ministerele vizate și orele la care ceremoniile vor avea loc, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

  • Ministerul de Externe, ora 11.00 – preluarea mandatului de către Bogdan Aurescu.
  • Ministerul Afacerilor Interne, ora 11.45 – preluarea mandatului de către Ion Vela.
  • Ministerul Apărării Naționale, ora 12.30 – preluarea mandatului de către Nicolae Ciucă
  • Ministerul Justiției, ora 13.15 – preluarea mandatului de către Cătălin Predoiu

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here