Primele mesaje: ”Oamenii să ştie din sursă sigură că nu se taie pensiile şi salariilre”

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a declarat, marţi, la sosirea la minister, că îşi dedică mandatul tinerilor, cel al Muncii Violeta Alexandru a dat asigurări că nu vor fi tăiate salariile şi pensiile, iar ministrul Dezvoltării Ion Ştefan a precizat că rolul ministrului este să găsească soluţii, transmite News.ro.

După-amiază sau în această seară ar urma să aibă loc şi prima şedinţă de Guvern, în principal pentru adoptarea OUG privind organizarea Guvernului şi a ministerelor, ca urmare a modificării structurii Executivului.

Ministrul Ion Ştefan

”Problemele sunt multe şi foarte multe. Eu ca ministru trebuie sa caut soluţii”, a conchis el.

Ministrul Violeta Alexandru

Titularul portofoliul Muncă a declarat că vrea să se asigure că în acest moment oamenii primesc cele mai corecte mesaje.

”Oamenii să ştie din sursă sigură că nu se taie pensiile şi salariilre”, a subliiat Violeta Alexandru.

Ministrul Monica Anisie

Titularul de la Educație a ajuns la minister, ea afirmând că îşi dedică mandatul tinerilor. Legat de ce va face la minister, Anisie a precizat: ”Trebuie să văd despre ce este vorba. Am o întâlnire cu secretarii de stat”.

Ea a afirmat că se va întâlni cu  fostul ministru al Cercetării, pentru preluarea mandatului.

Prima ședință de guvern

Primul act normativ care va fi adoptat în ședința de Guvern care ar urma să aibă loc marți după-amiază sau marți seară este OUG privind organizarea Guvernului și a ministerelor, pentru că noul Executiv are 16 ministere, mai puține decât ale Cabinetului Dăncilă, ca urmare a comasării unora dintre ele.

Deja pagina Guvernului a fost modificată fiind postată componenţa noului Cabinet.

Guvernul Orban a fost învestit luni în Parlament primind 240 de voturi, inclusiv de la PSD şi de la Pro România. Tot luni, miniştrii au depus jurământul de învestitură în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Luni seară, Guvernul Orban a avut şi prima şedinţă informală, la care a fost prezent pentru scurt timp şi preşeditele Iohannis, pe care Ludovic Orban l-a invitat şi la următoarea şedinţă a Cabinetului, precum şi oricând va considera necesar.

În aceeaşi şedinţă, Orban a trasat câteva sarcini miniştrilor.: pregătirea ordonanţei de urgenţă privind organizarea şi funcţionarea guvernului, care trebuie adoptată într-un termen cât mai scurt,    un inventar de probleme stringente din fiecare minister, alte acte normative urgente.

”Domnule ministru al economiei şi domnule ministru al muncii, să nu uităm de minerii blocaţi în subteran, trebuie prelungită ordonanţa sau adoptată o ordonaţă care să aibă prevederi foarte clare, astfel încât să nu le mai punem în pericol sănătatea şi viaţa. De asemenea, sunt multe alte acte normative care trebuie pregătite şi adoptate”, a spus Orban.

Foto: INQUAM/Octav Ganea

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here