Angajații Huawei, recompensați regește că au rezistat la presiunile SUA

Huawei va da bonusuri și prime de 286 de milioane de dolari cash angajaților săi, pentru că au rezistat la presiunile americane. Aproape toți cei 190.000 de salariați ai gigantului IT vor primi salarii duble luna aceasta, a spus un purtător de cuvânt al companiei, citat de Reuters.

De asemenea, bonusurile suplimentare vor merge către echipele de cercetare-dezvoltare și către cei care au lucrat să scadă dependența Huawei de resurse de import din SUA.

„Banii sunt un semn de recunoștință pentru munca făcută în ciuda presiunilor americane” a spus departamentul de resurse umane într-o circulară internă, consultată de Reuters.

În mai, administrația Trump a interzis aproape integral firmelor americane să facă afaceri cu Huawei, deoarece există temeri că firma își spionează utilizatorii și să informații guvernului comunist de la Beijing.

Compania chineză nu a mai putut să cumpere nici măcar sistemul de operare Android de la Google sau procesoare de la Qualcomm. Restricțiile au fost în mare parte anulate de atunci, dar Huawei a început deja să dezvolte alternative proprii la importurile americane. Firma a negat mereu că ar avea legături cu regimul chinez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here