ANM: Cod roșu de vijelie puternică și grindină de mari dimensiuni în Suceava

Sursa: Pixabay

ISU Suceava anunţă, sâmbătă, că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Roşu, cu grindină de dimensiuni mari, frecvente descărcari electrice, vijelie puternică cu rafale de peste 80…90 km/h, averse torenţiale care vor acumula peste 25…35 l/mp, zone vizate fiind Vicovu de Sus, Siret, Vicovu de Jos, Straja, Frătăuţii Noi, Moldoviţa, Frătăuţii Vechi, Dorneşti, Brodina, Putna, Bilca, Voitinel, Gălăneşti, Muşeniţa, transmite News.ro.

”Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Roşu, cu grindină de dimensiuni mari, frecvente descărcari electrice, vijelie puternică cu rafale de peste 80…90 km/h, averse torenţiale care vor acumula peste 25…35 l/mp, anunţă ISU Suceava. Zone vizate: Vicovu de Sus, Siret, Vicovu de Jos, Straja, Frătăuţii Noi, Moldoviţa, Frătăuţii Vechi, Dorneşti, Brodina, Putna, Bilca, Voitinel, Gălăneşti, Muşeniţa”, anunţă ISu Suceava.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pompierii sunt pregătiţi să intervină pentru orice situaţie de urgenţă.

ISU transmite şi o serie de recomandări pentru populaţie: – Evită deplasările pe durata avertizării meteorologice.

– În situaţia manifestării vântului puternic, întrerupe orice activitate desfăşurată în aer liber şi adăposteşte-te în imobile sau spaţii închise, care să îţi asigure protecţia;

– Dacă este necesară evacuarea, mergi imediat spre o zonă înaltă din apropiere, precizată de autorităţi.

– Dacă ai fost surprins de viitură, urca în părţile de sus ale locuinţei sau pe acoperiş, până la sosirea echipelor de salvare.

– În cazul în care mai ai timp, mută obiectele importante la etajele superioare ale locuinţei.

– Decuplează întrerupătorul general de energie electrică. Scoate aparatele electrice din priză.

– Nu atinge echipamentele electrice dacă eşti ud ori stai în apă. – Întrerupe instalaţiile de alimentare cu apă şi gaze.

– Încuie uşile casei şi protejează ferestrele pentru a nu fi sparte de vânturi puternice, de curenţii de apă sau de obiectele duse de curenţii de apă.

– Evacuează animalele şi bunurile de valoare în locuri sigure (de refugiu), dinainte stabilite.

Alertă ANM: Praf saharian deasupra României de sâmbătă, de la prânz, până în a doua parte a zilei de luni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here