ANM: Un nor de praf saharian va veni peste România

Foto: Unsplash

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă că o masă de aer tropical, cu particule de praf de origine sahariană, avansează către sud-estul Europei, inclusiv deasupra României. Depunerile de praf vor fi semnalate la sfârşitul săptămânii, în zonele şi intervalele cu ploaie, iniţial în sud-vestul ţării, apoi şi în rest.

„În perioada 30 aprilie – 3 mai, circulaţia aerului, preponderent din sector sud-vestic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sud-estul Europei, inclusiv deasupra României. Concentraţiile particulelor de praf ce urmează să ajungă deasupra României vor fi mult mai reduse, în comparaţie cu cele din zona Peninsulei Italice şi sudul Peninsulei Balcanice”, a transmis, joi, ANM, într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, depunerile de praf în ţara noastră vor putea fi observate la finalul săptămânii (1 şi 2 mai), în zonele şi intervalele cu ploaie, la început în special în regiunile sud-vestice, apoi şi în restul ţării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here