AP: Biden îl va alege pe Jeff Zients ca şef de cabinet, după demisia lui Klain

Sursa: Twitter

Preşedintele SUA, Joe Biden, ar urma să îl aleagă şef de cabinet pe Jeff Zients, care a coordonat reacţia la pandemia de Covid-19 a Casei Albe, informează AP, citând două surse, potrivit News.ro.

Actualul şef de cabinet al lui Biden, Ron Klain, se pregăteşte să părăsească postul.

Două persoane care cunosc bine situaţia, dar nu au fost autorizate să discute public despre planurile lui Biden înaintea unui anunţ oficial, au vorbit pentru AP sub acoperirea anonimatului despre viitoarea numire a lui Zients.

După ce a fost coordonator al reacţiei la covid-19, Zients a revenit la Casa Albă într-un rol discret, pentru o activitate legată de personal. Zients şi adjuncta sa din echipa de răspuns la pandemie a Casei Albe, Natalie Quillian, au părăsit administraţia Biden în aprilie anul trecut, înainte de a se întoarce în toamna lui 2022.

Jeff Zients, vicepreşedintele operaţiunii de tranziţie a lui Biden după alegerile din noiembrie 2020, aduce o expertiză managerială semnificativă. A fost director al Consiliului Economic Naţional în administraţia Obama şi director interimar al Biroului de Management şi Buget, scrie AP.

Șeful de cabinet al președintelui Joe Biden și-a anunțat demisia

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here