Apple intenționează să scaneze iPhone-urile din SUA pentru a găsi imagini cu abuzurile comise asupra copiilor, informează stirileprotv.ro.

Această intenție este lăudată de organizațiile de protecție a copiilor, dar a ridicat îngrijorare în rândul celor care se ocupă de domeniul securității care spun că sistemul ar putea fi folosit abuziv de guvernele care își doresc să-si supravegheze cetățenii.

Sistemul folosit de Apple se numește “neuralMatch” și ar urma să lanseze un avertisment atunci când detectează conținut sensibil, conform ABC News. 

Acesta va detecta imagini cu abuzuri comise asupra copiilor, fără a decripta mesajele utilizatorilor. În momentul în care se găsește o astfel de imagine, aceasta va fi analizată de o persoană care va putea alerta autorițățile, dacă va fi cazul.

Însă anumite persoane din domeniul securității se tem că sistemul ar putea fi folosit în mod abuziv. De exemplu, ar putea fi folosit de anumite guverne pentru a supraveghea disidenții sau protestatarii.

Matthew Green, cercetător în criptografie la Universitatea Johns Hopkins, spune că acest sistem ar putea fi folosit și pentru a înscena ceva unei persoane, trimitându-i astfel de imagini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here