Armata iraniană: Trump nu are „curajul” de a-și duce la capăt amenințările/ De ce a fost arborat steagul roșu

Armata iraniană a răspuns duminică la cea mai recentă sfidare a lui Donald Trump, afirmând că nu crede că Statele Unite să aibă „curajul” de a ataca 52 de obiective din Iran, aşa cum a ameninţat preşedintele american, potrivit agenţiei oficiale iraniene Irna, citată de AFP, transmite News.ro.

„Ei spun astfel de lucruri pentru a deturna atenţia opiniei mondiale de la actul odios şi nejustificat (asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani vineri în Irak), dar „mă îndoiesc să aibă curajul”, a declarat generalul Abdolrahim Moussavi, comandantul-şef al armatei iraniene, citate de Irna. 

Astfel, pentru prima dată în istorie, iranienii au arborat steagul roşu deasupra unei moschei care este considerată loc sacru. Steagul a fost arborat la moscheea Jamkaram din oraşul Qom, un loc considerat sacru şi sfânt în Orientul Mijlociu încă din Evul Mediu, potrivit foxnews.com. Arborarea steagului roşu simbolizează începerea unui „război sângeros” în cultura arabă şi este asociat în special la şiiţi cu răzbunarea.

Preşedintele Donald Trump a avertizat că Statele Unite au identificat 52 de obiective în Iran şi le vor lovi „foarte rapid şi foarte dur” dacă Iranul atacă personalul sau ţinte americane. Donald Trump a menţionat că numărul 52 corespunde cu cel al americanilor ţinuţi ostatici timp de peste un an cu începere de la sfârşitul lui 1979 în ambasada Statelor Unite la Teheran.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here