Armata israeliană a ordonat o nouă evacuare în sudul Fâşiei Gaza

Sursa foto: Ruposters

Armata israeliană a ordonat luni o nouă evacuare din sectoare din guvernoratele Khan Younis şi Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, unde sute de mii de palestinieni au fost deja nevoiţi să fugă din calea luptelor în urmă cu câteva săptămâni, relatează AFP, citată de Agerpres.

Evacuarea a fost ordonată în localităţile al-Qarara, Bani Suheila şi în alte oraşe din estul acestor două guvernorate, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Avichay Adraee, într-un comunicat.

Martori au declarat pentru AFP că mulţi locuitori au părăsit aceste zone după ce au primit ordin de evacuare.

Ordinul de evacuare a fost dat după lansarea, luni dimineaţă, a unei salve de 20 de proiectile din zona Khan Younis spre teritoriul Israelului.

Brigăzile al-Quds, aripa armată a Jihadului Islamic, au anunţat într-o scurt comunicat că au „lovit” într-o manieră „concentrată” comunităţile israeliene din jurul Fâşiei Gaza cu rachete, „ca răspuns la crimele inamicului sionist împotriva poporului nostru palestinian”.

Jihadul Islamic luptă în Fâşia Gaza de partea Hamas, împotriva armatei israeliene, începând de la 7 octombrie.

După ce şi-a lansat ofensiva terestră pe 27 octombrie în Fâşia Gaza, armata israeliană s-a deplasat treptat spre sudul teritoriului, ordonând evacuarea zonelor pe care le vizează, pentru a elimina, potrivit acesteia, mişcarea islamistă Hamas.

Pe 7 mai, armata a anunţat că lansează o operaţiune la Rafah, în sudul teritoriului palestinian, pentru a elimina, potrivit acesteia, ultimele batalioane ale Hamas.

Războiul din Gaza a fost declanşat de atacul din 7 octombrie al Hamas asupra Israelului, care a dus la moartea a 1.195 de persoane, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ al AFP bazat pe date oficiale israeliene.

Ca răspuns, armata israeliană a lansat o ofensivă pe scară largă asupra Fâşiei Gaza, care a luat viaţa a 37.900 de palestinieni, majoritatea civili, conform datelor Ministerului Sănătăţii din Gaza, condus de Hamas.

Un preot prorus, ales să conducă Biserica Ortodoxă Bulgară

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here