Armata ucraineană revendică un nou atac devastator asupra trupelor ruse: 500 de victime

Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei a declarat marţi că aproximativ 500 de soldaţi ruşi au fost ucişi sau răniţi într-un atac în apropiere de Ciulakivka, un oraş din regiunea Herson, în sudul Ucrainei, care ar fi avut loc în ajunul Anului Nou, relatează CNN, potrivit News.ro.

„Inamicul continuă să sufere pierderi. Se confirmă faptul că, la 31 decembrie, forţele apărării ucrainene au lovit un obiectiv inamic, în care se aflau trupe şi echipamente, în apropiere de Ciulakivka, în regiunea Herson. Aproximativ 500 de soldaţi inamici au fost răniţi şi ucişi”, a anunţat Statul Major General.

Natalia Humeniuk, purtător de cuvânt al forţelor armate ucrainene din sud, a declarat pentru televiziunea ucraineană că aceasta este una dintre „realizările” armatei ucrainene pe „această direcţie a frontului”.

„Vor fi mai multe, deoarece identificăm locaţiile inamicului”, a mai spus ea.

CNN precizează că nu poate verifica afirmaţia ucraineană, iar Moscova nu a comentat public atacul de la Ciulakivka.

Cu toate acestea, un blogger de război rus foarte popular, cunoscut sub numele de „Operaţiunea Z”, a declarat marţi, într-o postare pe Telegram, că nu mai poate fi negat nicicum faptul că Ucraina vizează acum cazărmi şi alte sedii ale trupelor ruseşti cu rachete HIMARS. El a inclus Ciulakivka pe lista sa de lovituri asupra trupelor ruseşti despre care a spus că au avut loc în decembrie.

Lovitura de la Ciulakivka vine după ce atât autorităţile ruseşti, cât şi cele ucrainene au recunoscut au alt atac, care a avut loc imediat după miezul nopţii de Anul Nou, la o şcoală profesională ce adăpostea recruţi ruşi în oraşul Makiivka, în regiunea Doneţk. Ministerul rus al Apărării a recunoscut luni atacul de la Makiivka şi a afirmat că 63 de militari ruşi au murit, iar marţi a actualizat bilanţul la 89, ceea ce ar face ca acesta să fie unul dintre episoadele soldate cu cele mai multe victime în rândul forţelor Moscovei de la începeutul războiului. Kievul a pretins că acest atac s-a soldat cu 400 de morţi, dar ulterior a spus că este în curs de verificare a cifrelor.

Spionaj militar ucrainean: Rusia pregăteşte noi acţiuni ofensive și ar putea să atace dinspre nord şi est concomitent

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here